menu Sluit het hoofdmenu

Een zeer ernstig slechtziende/ blinde peuter of kleuter in de groep

 • Datum: 

  Vrijdag 26 november 2021 en vrijdag 18 maart 2022, 10.00 - 16.00 uur. Het is de bedoeling dat u beide dagen volgt!
 • Locatie: 

  Bartiméus in Zeist
 • Cursusnummer: 

  B3
 • Doelgroep: 

  Leerkrachten basisonderwijs en extra-formatie leerkrachten van groep 1 en 2 en peuterleid(st)ers/medewerkers KDV, die een blind kind of een zeer slechtziend kind (die in de toekomst op braille aangewezen is) in de groep hebben of begeleiden.

Inhoud

Tijdens deze twee dagen krijgt u praktische kennis over blindheid en het functioneren van een blind kind in de groep. U krijgt uitleg en adviezen voor het begeleiden en onderwijzen van een blind kind. We besteden aandacht aan spelontwikkeling, motorische ontwikkeling, gym, wereldverkenning en tastontwikkeling.
U ervaart zelf met een ervaringsbril, hoe verschillende situaties verlopen. Ook is er ruimschoots gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen. Andere onderwerpen worden in overleg met de cursisten vastgesteld.

Koninklijke Visio en Bartiméus organiseren samen deze cursus.

Inschrijven kan tot 12 november 2021.

Resultaat

U krijgt meer kennis over en inzicht in de problematiek van blinde of zeer slechtziende kinderen en de gevolgen daarvan voor de pedagogisch-didactische begeleiding in het basisonderwijs of op het kinderdagverblijf.

Kosten

Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Contactinformatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van de Bartiméus Academie: 030 - 698 23 45 of mail: academie@bartimeus.nl.

meld je aan voor deze cursus