menu Sluit het hoofdmenu

Biologie: lesgeven aan een blinde of zeer slechtziende leerling (VO)

 • Datum: 

  Dinsdag 22 september 2020. Tijd 09.30 - 16.30 uur
 • Locatie: 

  Bartiméus Zeist
 • Cursusnummer: 

  B16
 • Doelgroep: 

  Leerkrachten biologie

Inhoud

Op de cursusdag is er een gezamenlijk deel voor alle docenten in de natuurwetenschappelijke vakken en een deel apart voor biologiedocenten.

In het gezamenlijke deel krijgen wiskundedocenten informatie over de verschillende visuele beperkingen, aangepaste schoolboeken en rekenmachine, werken met tekeningen en grafieken, notatie van wiskundige symbolen en het Griekse alfabet en het aanpassen van toetsen.
Aansluitend komen onderwerpen aan bod die voor de biologiedocent van een slechtziende of blinde leerling van interesse zijn.
Wij gaan nader erop in hoe men de nogal zeer visuele toetsen kan aanpassen, maar ook op strategieën voor een leerling om een niet aangepaste opdracht alsnog te kunnen doen.
Wij zullen kennismaken met het themabanden van de biologie en met tactiele tekeningen om ons van de meerwaarde maar ook de beperkingen ervan bewust te worden.
Andere handige, maar eenvoudig te realiserende materialen zullen eveneens aan bod komen.
Tijdens de cursus kunnen wij inspelen op vragen en kenlpunten die tijdens de les met slechtziende en blinde leerlingen ervaren worden. Vragen graag op voorhand aan onderstaand adres mailen.

De cursus vindt (onder voorbehoud van coronamaatregelen) plaats in Zeist.
Graag en eigen blinddoek/sjaal meebrengen.

Uiterste inschrijfdatum: 1 september 2020
 

Resultaat

Na deze cursus heeft u enkele handvaten en inspiratie om ervoor te zorgen dat blinde en slechtziende leerlingen (vrijwel) de hele lesstof van het vo kunnen meedoen.

Kosten

Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Contactinformatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van de Bartiméus Academie: 030 - 698 23 45 of mail: academie@bartimeus.nl

meld je aan voor deze cursus