menu Sluit het hoofdmenu

Biologie: lesgeven aan een blinde of zeer slechtziende leerling (VO)

 • Datum: 

  Nieuwe data volgen (10.00 - 15.00 uur)
 • Locatie: 

  Bartiméus in Zeist
 • Cursusnummer: 

  B16
 • Doelgroep: 

  Leerkrachten biologie

Inhoud

Docenten krijgen algemene informatie over aangepaste schoolboeken en het werken met tekeningen en grafieken. Tekeningenbanden en themabanden met voelbare afbeeldingen worden voorgesteld, om zowel de meerwaarde als ook de beperkingen te verduidelijken.

Aansluitend komen biologie-specifieke onderwerpen aan bod die voor de docent van een slechtziende of blinde leerling van interesse zijn.
Wij gaan nader in op hoe men de zeer visuele toetsen kan aanpassen, maar ook op strategieën voor een leerling om niet aangepaste opdrachten alsnog te kunnen doen.

Andere handige, maar eenvoudig te realiserende tastbare materialen zullen eveneens aan bod komen.

Tijdens de cursus kunnen wij inspelen op vragen en knelpunten die tijdens de les met slechtziende en blinde leerlingen ervaren worden. Vragen graag op voorhand mailen aan: IrinaCirpus@visio.org.

De cursus vindt (onder voorbehoud van coronamaatregelen) plaats in Zeist. Graag een eigen blinddoek/sjaal meebrengen.

Op dezelfde dag en locatie is er ook een cursus voor natuurkunde - en wiskundedocenten.

 

Resultaat

Na deze cursus heeft u enkele handvaten en inspiratie om ervoor te zorgen dat blinde en slechtziende leerlingen de lesstof van het vo zelfstandig of met ondersteuning kunnen verwerken.

Kosten

Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Contactinformatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van de Bartiméus Academie: 030 - 698 23 45 of mail: academie@bartimeus.nl

meld je aan voor deze cursus