menu Sluit het hoofdmenu

Workshop Toegankelijkheid voor medewerkers gemeentes

vindt plaats op: 
dinsdag 24 november 2020
Slechtziende jongeman loopt tegen obstakels aan die op geleidelijn zijn gezet. Houd de lijn vrij

Hoe zorgt u als handhaver, projectmedewerker, wethouder of verkeerskundige dat mensen met een beperking mee kunnen doen in uw gemeente? Wat kunt u zelf doen om de zelfredzaamheid van slechtziende en blinde inwoners en bezoekers te vergroten? Bartiméus verzorgt workshops 'fysieke en digitale toegankelijkheid', speciaal voor professionals die zich bezighouden met inclusie.

Tijdens deze workshop nemen wij u mee in de wereld van visuele beperkingen én de uitdagingen die er liggen op het gebied van fysieke en digitale toegankelijkheid. Met als doel om vooral de knelpunten op het gebied van openbare toegankelijkheid op te sporen en aan te pakken. Ook vertellen we u graag voor welke vragen én knelpunten de expertise van Bartiméus inzetbaar is. Zo kunnen we samen een bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving!

Een ervaring maakt meer indruk

Het zelf ervaren en beleven staan tijdens de workshop centraal. Een beleving met ervaringsbrillen zorgt dat u zelf ervaart hoe het is om (tijdelijk) slechtziend of blind te zijn. Hoe is het om over een geleidelijn te lopen? Hoe betreedt u een gebouw, zoals een gemeentehuis? En welke obstakels komt u in de fysieke en digitale wereld tegen?

Praktische informatie

  • Datum: op aanvraag
  • Tijdsduur: 2 tot 3 uur
  • Locatie: bij Bartiméus in Zeist;
  • Kosten: er zijn géén kosten verbonden aan deze workshop (koffie en thee inbegrepen)

Uiteraard houden we tijdens de workshop rekening met de coronarichtlijnen. Desgewenst kunnen de coronamaatregelen in de fysieke ruimte in uw gemeente ook een onderwerp van de workshop zijn.

Neem contact met ons op 

Yvonne Vrijhof (adviseur toegankelijkheid) vertelt u graag meer over de workshop. Ze is bereikbaar via yvrijhof@bartimeus.nl en 06 - 37 44 75 77.

Meer info over toegankelijkheid

Alvast meer lezen over het thema Toegankelijkheid? Kijk in ons online dossier op deze site.

Aanmelden voor onze online workshop

Vanwege corona is een workshop bij ons op locatie nu even niet mogelijk. Als alternatief hebben we een digitale workshop ontwikkeld. U kunt zich met het formulier hieronder opgeven voor één van de vier workshopdata in november en december.