menu Sluit het hoofdmenu

Workshop Toegankelijkheid voor medewerkers gemeentes

vindt plaats op: 
maandag 16 maart 2020
Slechtziende jongeman loopt tegen obstakels aan die op geleidelijn zijn gezet. Houd de lijn vrij

Hoe zorgt u als bijvoorbeeld handhaver, projectmedewerker, wethouder of verkeerskundige dat mensen met een beperking mee kunnen doen in uw gemeente? Wat kunt u zelf doen om de zelfredzaamheid van slechtziende en blinde medeburgers te vergroten? Bartiméus verzorgt speciaal voor professionals die zich bezighouden met 'Inclusie' een workshop op maandag 16 maart met als thema 'toegankelijkheid'. Ook het zelf beleven staat hierin centraal.

Tijdens deze workshop nemen wij u mee in de wereld van visuele beperkingen én de uitdagingen die er liggen op het gebied van fysieke en digitale toegankelijkheid. Met als doel om vooral de knelpunten op het gebied van openbare toegankelijkheid op te sporen en aan te pakken voor zover mogelijk. 
Ook vertellen we graag voor welke vragen én knelpunten de expertise van Bartiméus inzetbaar is. Zo kunnen we samen een bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving!

Eén ervaring maakt meer indruk

Een beleving met ervaringsbrillen maakt onderdeel uit van de workshop. Op deze wijze kunt u zich inleven in wat voor impact een visuele beperking heeft in het leven van mensen die slechtziend of blind zijn.

Praktische info

  • Maandag 16 maart van 10.00 - 12.30 uur;
  • Locatie: bij Bartiméus in Zeist;
  • Aanmelden graag vóór 10 maart a.s. via Yvonne Vrijhof (adviseur toegankelijkheid) yvrijhof@bartimeus.nl of mobiel 06 - 37 44 75 77 (ook voor eventuele vragen);
  • Er zijn géén kosten verbonden aan deze workshop (koffie en thee inbegrepen).

Hopelijk ontmoeten we u op 16 maart!

Alvast meer lezen over het thema Toegankelijkheid? Kijk in ons online dossier op deze site.