menu Sluit het hoofdmenu

Vision 2017 in World Forum Den Haag

vindt plaats op: 
vrijdag 24 februari 2017

Van zondag 25 t/m donderdag 29 juni wordt in Den Haag Vision 2017 gehouden. De 12e editie van deze internationale conferentie over slechtziendheid, revalidatie en wetenschappelijk onderzoek heeft dit jaar als thema 'Low vision rehabilitation, a global right'. Bartiméus draagt zorg voor enkele inhoudelijke bijdragen aan de conferentie.

De International Society for Low Vision Research en Rehabilitation (ISLRR) heeft Nederland gekozen als bestemming voor Vision 2017. De ISLRR stelt dat Nederland één van de toonaangevende landen is op het gebied van multidisciplinaire revalidatiestructuren en optometrische low vision services met een grote landelijke spreiding in oogheelkundige klinieken en revalidatiecentra. Mede doordat de revalidatie is opgenomen in de Zorgverzekeringswet maakt dit de revalidatie in Nederland heel toegankelijk.

Vision 2017 verwacht meer dan 700 deelnemers uit diverse landen over de wereld waaronder wetenschappers, onderzoekers en revalidatieprofessionals met low vision als specialisatie. Bartiméus is - samen met enkele andere specialistische zorgorganisaties - vertegenwoordigd in het organisatiecomité.

Meer informatie over de conferentie kunt u vinden op de website vision2017.org.

Waar? World Forum, Den Haag
Wanneer? 25 tot en met 29 juni 2017
Aanmelden? Aanmelden kan via de website van Vision 2017