menu Sluit het hoofdmenu

Training voor thuiszorgmedewerkers in Hengelo

vindt plaats op: 
woensdag 14 september 2016
Eten in het donker

De training visuele beperking voor thuiszorgmedewerkers is bedoeld voor medewerkers van thuiszorgorganisaties in Hengelo (Ov). De training op woensdag 14 september start met een informatief deel over leven met een visuele beperking en wat voor uw werk in de thuiszorg betekent. Naast visusproblemen die veel ouderen ondervinden kan er ook wat misgaan in de visuele verwerking bij ouderen met niet aangeboren hersenletsel.

Eén ervaring zegt meer dan 1000 woorden

Na het informatieve deel staat er een hapje en een drankje voor u klaar. Alleen jammer dat u er niets van kunt zien… want we borrelen namelijk in het donker! Dit doen we om zelf tijdelijk te ervaren hoe het is om met een visuele beperking te 'moeten' leven. Na afloop van de borrel gaan we in gesprek met een ervaringsdeskundige - een Bartiméus medewerker met een visuele beperking - die dagelijks tegen de problemen aanloopt die deelnemers aan deze training tijdens de borrel hebben ervaren. Daarbij worden ook omgangs,- en omgevingsadviezen besproken voor het dagelijkse werk in de thuiszorg.

Data: woensdagavond 14 september a.s.
Locatie: Verenigingsgebouw 't Schöpke, Waarbekenweg 23, (7553 KH) in Hengelo (Ov)
Tijd: inloop 19.00 uur, start training 19.30 uur. Afsluiting 21.30 uur.
Kosten: De training is kosteloos. Voor een hapje en drankje vragen we een bijdrage van 5 euro p/p. Graag contant betalen aan het begin van de avond.

Aanmelden is nodig en kan via het emailadres pnijland@bartimeus.nl of telefonisch via 06 - 242 892 65 (Patricia Nijland). Let op: De sluitingsdatum voor aanmelding 7 september  (specifieke vragen kunnen bij aanmelding worden aangegeven).

NB. Bij aanmelding van een team met meer dan 10 personen kunnen wij ook op locatie een Lunch óf Borrel in het Donker verzorgen. Neemt u hiervoor contact met ons op!