menu Sluit het hoofdmenu

Training 'Visuele beperking' voor (thuis)zorgmedewerkers

vindt plaats op: 
dinsdag 27 november 2018
Borrelen in het donker tijdens Bartiméus training visuele beperking

Werkt u in de zorg en wilt u meer weten over ouderen die leven met een visuele beperking? Neem dan deel aan onze training 'Visuele beperking' voor (thuis)zorgmedewerkers. Leer, maar kom vooral ervaren wat een visuele beperking dagelijks betekent voor uw cliënten. Op dinsdagavond 27 november geven onze professionals de gratis training - inclusief een borrel in het donker - op onze locatie in Hengelo. Wees welkom!

Een ervaring zegt meer dan 1000 woorden!

De training start met een informatief deel over wat een visuele beperking inhoudt, maar vooral wat dit voor uw werk in de thuiszorg betekent. Dit gaat niet alleen over de visusproblemen die veel ouderen ondervinden, maar ook wat er mis kan gaan in de visuele verwerking bij ouderen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), zoals bij dementie of een CVA.

In het donker

Na dit informatieve deel staat er een hapje en een drankje klaar. Alleen jammer dat je er niets van kunt zien…want we borrelen namelijk in het donker! Dit doen we om als goedziende zelf (tijdelijk) te ervaren hoe het is om met een visuele beperking een normale dagelijkse bezigheid te ondernemen. Na afloop van de borrel gaan we in gesprek met een ervaringsdeskundige, een collega met een visuele beperking, die dagelijks tegen problemen aanloopt die de deelnemers aan de training alleen tijdens de borrel hebben ervaren. Daarbij worden ook omgangs,- en omgevingsadviezen besproken voor het dagelijks werk in de thuiszorg.

Deze training is bedoeld voor vrijwilligers en medewerkers binnen verschillende zorgorganisaties.

Locatie: Bartiméus, Lodewijkstraat 30, 7553 LB Hengelo Tijd: inloop vanaf 19.00 uur. Start: 19.15 uur. Afsluiting 21.15 uur.

Kosten: De training is kosteloos. Voor het hapje en drankje wordt een bijdrage van € 5,- per persoon gevraagd. Contant betalen, graag aan het begin van de avond.

Aanmelden training

Aanmelden met naam en functie is nodig en kan per mail via pnijland@bartimeus.nl of telefonisch 06 - 242 892 65 (Patricia Nijland). De sluitingsdatum voor aanmelding is de vrijdag voor de geplande datum. De training gaat door bij minimaal 10 personen.

NB. Bij aanmelding van een team met meer dan 10 personen kunnen wij ook op locatie een Lunch of Borrel in het donker verzorgen. Neem hiervoor ook gerust contact met ons op!