menu Sluit het hoofdmenu

Netwerk- en belevingsavond ‘Dinner in the Dark’ voor gemeentes

vindt plaats op: 
donderdag 9 maart 2017
Logo Dinner in The Dark Mausel Noordbroek

Een voorstelling maken van slechtziend- of blindheid? Dat is voor een goedziende erg lastig. Bartiméus vindt het belangrijk dat de gevolgen van een visuele beperking en de ondersteuning om zelfstandig te kunnen leven, bekend zijn bij de mensen die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van deze ondersteuning. Daarom organiseert Stichting Bartiméus samen met Boerderijcafé Mausel een Dinner in The Dark op donderdag 9 maart voor Wmo-professionals.

Hoe komt iemand met een visuele beperking van A naar B? Hoe leest een blinde werknemer zijn e-mails? Hoe vindt een slechtziende zijn boodschappen in de supermarkt? Voor blinde en slechtziende mensen zijn dit soort zaken energievretende bezigheden. Het is daarom van belang dat mensen die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de Wmo-ondersteuning kennis hebben over de gevolgen van een oogbeperking en de mogelijkheden die er zijn om te participeren in de samenleving. Wilt u meer weten? Meldt u zich dan aan voor deze smaakvolle en bovenal ook inspirerende avond.

 • Netwerk- en belevingsavond ‘Dinner in the Dark’ in Boerderijcafé Mausel
 • Datum/tijdstip: donderdag 9 maart van 17.00 uur - 21.00 uur
 • Locatie: Boerderijcafé Mausel, Noorderstraat 21 in Noordbroek
  17:00 - 17:30 uur inloop met een sprankelend aperitiefje
  17:30 uur korte uitleg voorafgaand aan het diner
  17:45 uur 5-gangendiner in het donker
  19:45 uur korte uitleg over het diner door de chef-kok
  20:00 - 21:00 uur netwerkavond onder het genot van een kopje koffie/thee of een drankje

Programma

De avond bestaat uit twee onderdelen;

1). Het Diner Wij laten u ervaren hoe moeilijk het kan zijn om te oriënteren zonder zicht. Wij serveren een 5-gangendiner in een volstrekt verduisterde ruimte, een ‘Dinner in the Dark’. De bediening heeft nachtkijkers op en zorgt de gehele avond op professionele wijze voor uw welzijn. U weet vooraf niet welk menu u krijgt, dus alle andere zintuigen dan het zien zullen we op de proef stellen. Wat we op voorhand kunnen verklappen, is dat we veel streek- en biologische producten op de kaart hebben staan. Heeft u allergieën of dieetwensen? Geef dit dan door bij uw aanmelding, dan houden we daar uiteraard rekening mee.

2). De netwerkborrel Naast het uitwisselen van ervaringen over de belevenis met andere aanwezige professionals gaan we in gesprek met ervaringsdeskundige Bert Vos, vrijwilliger bij Stichting Bartiméus. Bert is zelf zeer slechtziend en vertelt graag over zijn ervaringen en de beperkingen die slechtziendheid met zich meebrengt in het dagelijkse leven. Daarnaast zal consulente Wendy Potze van Stichting Bartiméus aanwezig zijn om u te informeren over de ondersteuning aan mensen met een visuele beperking om het leven te leven zoals zij dat graag willen.

De kosten bedragen € 49,- per persoon, inclusief drankjes. De avond biedt voor u een goede gelegenheid om te netwerken of om een moment te creëren waarbij u met uw team een gezellige én leerzame avond kunt beleven. Mis deze culinaire belevenis niet! Geef u (en uw team) op via www.dinnerinthedark.nu (onder ‘data en reserveren’).

Voor wie?

Wmo-consulenten, beleidsmedewerkers Wmo, leden participatieraad, maar ook voor wethouders en raadsleden binnen uw gemeente die betrokken zijn bij (de uitvoering van) de Wmo.