menu Sluit het hoofdmenu

Meet & Greet werkgevers: Zicht op Ongezien talent

vindt plaats op: 
donderdag 24 november 2016
Meet en greet Ongezien talent

Ongezien en onbekend talent met meerwaarde voor uw organisatie. Steeds meer bedrijven nemen arbeidsgehandicapten aan. Meer werkgevers ontdekken dat mensen met een beperking een belangrijke bijdrage kunnen leveren én meer mensen met een beperking kunnen door werk hun talenten tot bloei laten komen. Op donderdag 24 november organiseren de Oogvereniging en Bartiméus een Meet & Greet in Ermelo om ongezien talent zichtbaar en inzetbaar te maken. Deelname gratis!

Uit onderzoek (onder andere van de Universiteit van Maastricht) blijkt dat mensen met een visuele beperking nog steeds niet meeprofiteren van de positieve trend op de arbeidsmarkt. Slechts 39% van de visueel beperkten heeft een baan. Bij andere groepen arbeidsgehandicapten ligt dit percentage rond de 55%. Deze geringe arbeidsdeelname wordt veroorzaakt doordat werkgevers nog onvoldoende op de hoogte zijn van de mogelijkheden en talenten van blinde en slechtziende mensen. Jammer, want ze blijken van grote meerwaarde te zijn op de werkplek. Ze werken bijvoorbeeld als jurist, administratief medewerker, docent, accountant, beleidsmedewerker, klantenservice medewerker, ICT'er, receptionist, fysiotherapeut of als magazijnmedewerker.

Nuttig

Met de juiste hulpmiddelen werken mensen met een visuele beperking net zo snel als hun goedziende collega's. Ze hebben door het omgaan met hun beperking kwaliteiten en vaardigheden ontwikkeld die op de werkvloer zeer nuttig zijn.

MVO-beleid

Het doel van de Meet & Greet is om werkzoekenden met een visuele beperking en werkgevers met elkaar kennis te laten maken om zo talent zichtbaar en vooral ook inzetbaar te maken. De Oogvereniging en Bartiméus/Werkpad willen u als werkgever, gevestigd in of met vestigingen in de regio Overijssel, Gelderland en Utrecht daarom van harte uitnodigen om kennis te maken met dit tot nu toe vaak ongeziene talent dat voor u van grote meerwaarde kan zijn en u kan helpen invulling te geven aan uw MVO-beleid, de banenafspraak en quotumwet of uw SROI-verplichtingen.
Ook als uw onderneming bovengenoemde verplichtingen niet heeft kan deze dag u nuttige en inspirerende ontmoetingen opleveren.

Tijdens de Meet & Greet geven wij u ook meer inzicht in de mogelijkheden van het werken met mensen met een visuele beperking.

Programma

  • 13.00 - 13.15 uur Ontvangst;
  • 13.15 - 13.35 uur Een werknemer met een visuele beperking aannemen of in dienst houden? Hoe kunnen de Oogvereniging en Bartiméus u adviseren;
  • 13.35 - 13.55 uur Rochelle van Belle, organisatie adviseur bij Enwestdijk laat zien dat haar visuele beperking haar succesvolle carrière niet in de weg staat;
  • 13.55 - 14.25 uur Koffie pauze / leveranciers van werkplekaanpassingen voor blinden en slechtzienden laten u zien wat er allemaal mogelijk is;
  • 14.25 - 15.00 uur Werkgevers van werknemers met een visuele beperking delen met u hun ervaringen;
  • 15.00 – 16.00 uur Werkgevers kunnen in gesprek gaan met werkzoekenden met een visuele beperking tijdens de Meet & Greet;
    16.00 - 17.00 uur Afsluiting met borrelmoment.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Ook als u maar een deel van de bijeenkomst aanwezig kunt zijn bent u van harte welkom. Het is niet verplicht om een vacature hebben. De focus van deze bijeenkomst ligt op netwerken en kennismaken.

Tijdstip: 24 november 2016 13.00-17.00
Locatie: Putterweg 140, (3851) VG Ermelo (route)

Informatie opvragen en/of aanmelden voor deze dag kan bij Roos Hoelen, themacoördinator 'Werk' bij de Oogvereniging zichtopongezientalent@oogvereniging.nl / 06 - 209 158 20.