menu Sluit het hoofdmenu

Lunch in het donker: training over impact visuele beperking

vindt plaats op: 
dinsdag 31 oktober 2017
Lunchen in het donker

Wil jij als ouderenzorgprofessional ervaren hoe het is om slechter te zien en daardoor je slechtziende cliënten beter te leren begrijpen? Expertise-organisatie Bartiméus geeft op dinsdag 31 oktober de informatieve en prikkelende training ‘Lunch in het donker’ voor leden van de ouderenzorgcommunity in Noord Nederland.

Datum:                dinsdag 31 oktober
Tijd:                     11.15 - 14.00 uur
Locatie:               Brede School de Drait, Drachten (adresgegevens ontvang je na aanmelding)
Kosten:               we vragen een kleine bijdrage van € 5,-

Programma

  • 11.15 uur Inloop met koffie/thee;
  • 11.30 uur Start theoretisch deel (over de meest voorkomende oogaandoeningen bij ouderen en over cerebrale verwerkingsproblematiek);
  • 12.30 uur Lunch in het donker;
  • 14.00 uur Afsluiting.

De training start met een informatief deel over wat een visuele beperking inhoudt, maar vooral wat dit voor het werk in de (thuis)zorg betekent. Dit gaat niet alleen over de visusproblemen die veel ouderen ondervinden, maar ook wat er mis kan gaan in de visuele verwerking bij ouderen met niet aangeboren hersenletsel, zoals bij dementie of een CVA.

Lunch in het donker

Na dit informatieve deel staat er een heerlijke lunch klaar, brood met diverse soorten beleg, jus ‘d orange, zuivel en een warme snack. Alleen jammer dat je er niets van kunt zien… We lunchen namelijk in het donker! Dit doen we om zelf te ervaren hoe het is om met beperkt zicht te eten. Waar staat de boter? Wat proef ik? Hoe schenk ik een glas vol zonder te knoeien?

Na afloop van de lunch gaan we al ziende in gesprek met een ervaringsdeskundige - een collega met een visuele beperking - die dagelijks tegen de moeilijkheden aanloopt die jij als deelnemer alleen tijdens de lunch hebt ervaren. Daarbij worden ook omgangs- en omgevingsadviezen besproken voor het dagelijkse werk in de thuiszorg.

Hopelijk ben je geraakt door dit bijzondere en educatieve programma. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan via ouderenzorg@pggmenco.nl