menu Sluit het hoofdmenu

Kennisdag Doofblindheid bij Bartiméus (VOL)

vindt plaats op: 
vrijdag 31 maart 2017
Doofblind meisje in gesprek met Bartiméus begeleider

Bartiméus organiseert op vrijdag 31 maart een kennisdag voor zorgprofessionals met als thema 'Doofblindheid'. Deze dag vindt plaats bij Bartiméus in Doorn en wordt georganiseerd door het Bartiméus Expertisecentrum Doofblindheid. We hebben een mooi inhoudelijk programma voor u samengesteld. Komt u ook uw kennis uitbreiden? Samen kunnen we het verschil maken voor mensen met doofblindheid.

In Nederland leven ongeveer 35.000 mensen met een dubbele zintuiglijke beperking. Wanneer mensen naast deze beperking, ook een verstandelijke beperking hebben, vraagt dat om specifieke zorg en aandacht. Voor deze mensen heeft Bartiméus 10 jaar geleden het Expertisecentrum Doofblindheid opgericht. Een centrum waarin onze kennis, ervaring, ontwikkeling en innovaties samenkomen. Deze expertise willen wij heel graag met u delen.

Goed leven voor mensen met doofblindheid

Doofblindheid wordt niet altijd herkend, omdat signalen niet duidelijk zijn of omdat klachten in de loop van de tijd kunnen verergeren. Het is goed om hiervan bewust te zijn. Ook u kunt een positieve bijdrage leveren aan een goed leven! Tijdens de Bartiméus Kennisdag kunt u kennis opdoen over onderwerpen zoals contact maken, communiceren en handige hulpmiddelen (incl. 2 workshoprondes). En we laten u zelf ervaren hoe het is om voor even doofblind te zijn. Zo kunt u zich verplaatsen in die ander die dagelijks moet leven met een dubbele zintuiglijke beperking!

Deze dag is met name interessant voor aandachtsfunctionarissen, kenniscoördinatoren, orthopedagogen, psychologen, wmo-consulenten, verpleegkundigen, verzorgenden en andere zorgprofessionals met direct cliëntencontact. Er is plek voor 100 personen, dus vol = vol!

Praktische info

Wanneer? vrijdag 31 maart 2017, van 10.00 - 15.30 uur
Waar? Bartiméus in Doorn (Oude Arnhemse Bovenweg)
Voor wie? zorgprofessionals die werken met cliënten met (dreigende) doofblindheid
Accreditatie? 4 accreditatiepunten zijn toegekend door de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden, V&VN
Kosten? Géén

Aanmelden

We hebben de 100 deelnemers bereikt (op di 6 maart, red.)! U kunt zich nog steeds aanmelden, maar u komt dan wel op de reservelijst! Mocht iemand van de deelnemerslijst zich in de komende weken afmelden dan wordt er op volgorde van binnenkomst een aanmelder van de reservelijst benaderd! 
U kunt zich via het online aanmeldformulier opgeven voor deze dag. Aanmelden kan tot en met vrijdag 24 maart a.s.