menu Sluit het hoofdmenu

Kennisdag Doofblindheid bij Bartiméus

vindt plaats op: 
vrijdag 31 maart 2017
Cliënt met doofblindheid

Bartiméus organiseert op vrijdag 31 maart 2017 een kennisdag voor zorgprofessionals met als thema 'Doofblindheid'. Deze dag vindt plaats bij Bartiméus in Doorn en is een initiatief van het Bartiméus Expertisecentrum Doofblindheid. We hebben een mooi inhoudelijk programma voor u samengesteld. Meld u vandaag nog aan! U kunt de dag gratis bijwonen.

Kennisdag Doofblindheid: samen het verschil maken

‘Ik had geen idee dat meneer zó weinig hoorde en zag. Ik schrok ervan!’ Herkent u dit vanuit uw werk? Niet vreemd, want weinig mensen zijn bekend met doofblindheid. In Nederland zijn ongeveer 40.000 mensen doofblind. De zorg van deze mensen is te vaak gericht op de medische kant, en te weinig op ‘de mens’ zelf. Daarom organiseert het expertisecentrum van Bartiméus op vrijdag 31 maart 2017 een kennisdag over doofblindheid. Komt u ook uw kennis uitbreiden? Samen maken we het verschil voor mensen met doofblindheid.

Goed leven voor mensen met doofblindheid

Doofblindheid wordt niet altijd herkend, omdat signalen niet duidelijk zijn of omdat klachten in de loop van de tijd kunnen verergeren. Dat is erg jammer, want met de juiste zorg kunnen cliënten de contacten met hun omgeving als prettig ervaren. Ook u kunt een positieve bijdrage leveren aan een goed leven!
Tijdens de Bartiméus Kennisdag kunt u kennis opdoen over onderwerpen zoals contact maken, communiceren en handige hulpmiddelen (incl. 2 workshoprondes). En we laten u zelf ervaren hoe het is om voor even doofblind te zijn. Zo kunt u zich verplaatsen in die ander die dagelijks moet leven met een dubbele zintuiglijke beperking!

Deze dag is met name interessant voor aandachtsfunctionarissen, kenniscoördinatoren, orthopedagogen, psychologen, wmo-consulenten, verpleegkundigen, verzorgenden en andere zorgprofessionals met direct cliëntencontact. Attendeer gerust uw collega’s op deze kennisdag.

Onze expertise

Bartiméus heeft in de afgelopen 35 jaar ruime kennis en ervaring opgebouwd in het werken met mensen met doofblindheid. Deze kennis willen we graag met u delen! Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij (dreigende) doofblindheid? Meld u dan nu aan voor deze bijzondere kennisdag.

Praktische info
Wat? Kennisdag Doofblindheid
Wanneer? vrijdag 31 maart 2017, van 10.00 - 15.30 uur
Waar? Bartiméus in Doorn (Oude Arnhemse Bovenweg)
Voor wie? zorgprofessionals die werken met cliënten met (dreigende) doofblindheid
Accreditatie? wordt aangevraagd bij de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden, V&VN

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden! De dag zit inmiddels vol.