menu Sluit het hoofdmenu

HersenletselCongres in De Reehorst Ede

vindt plaats op: 
maandag 4 november 2019
Hoofd waarin de hersenen zichtbaar zijn met loep erop gericht

Het HersenletselCongres wordt ieder jaar georganiseerd door AXON leertrajecten in samenwerking met de Hersenstichting. Dit jaar wordt het congres gehouden op 4 november in Ede. Het congres richt zich op alle dienstverleners die betrokken zijn bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Ook Bartiméus is erbij om specifiek meer aandacht te krijgen voor visuele problemen ten gevolge van NAH. We kijken weliswaar met onze ogen, maar zien met onze hersenen.

Het programma van het HersenletselCongres komt elk jaar tot stand door de goede samenwerking met alle universiteiten die onderzoek doen op het gebied van hersenletsel. Dit jaar is het thema: Aan de slag met hersenletsel. Herkennen, erkennen en dan...

Het congres kenmerkt zich door het bieden van de nieuwste inzichten en kennis en door een breed programma, waaruit iedereen een keuze kan maken die relevant is voor het eigen werk.

Stand Bartiméus: ‘We kijken met onze ogen, maar zien met onze hersenen'

Onze professionals Rick van den Toorn (neuropsycholoog) en Merel van den Brink (ergotherapeut) staan u graag te woord. Beiden zijn werkzaam bij Bartiméus en maken onderdeel uit van de Kennisgroep NAH. Deze Kennisgroep is gericht op cliënten die visuele klachten ervaren door hersenletsel, verworven in de volwassen leeftijd. Door op basis van praktijkervaring wetenschappelijk onderzoek te verrichten, hopen zij mensen met visuele problemen ten gevolge van NAH steeds beter te kunnen ondersteunen en begeleiden.

Een vraag over visuele problemen door hersenletsel? Neem contact op met Rick van den Toorn (rvandentoorn@bartimeus.nl) of Merel van den Brink (mvdbrink@bartimeus.nl).

Congrescentrum De Reehorst
Bennekomseweg 24, (6717 LM) in Ede

Ga voor meer info en deelname naar de website van Hersenletselcongres.