menu Sluit het hoofdmenu

Congresparade Wel-Zijn in de Zorg in Lunteren

vindt plaats op: 
maandag 26 november 2018
twee vrouwelijke bewoners in tuin verpleeghuis

De ondersteuning voor kwetsbare mensen met een gevorderde dementie vraagt een persoonlijke en belevingsgerichte aanpak. Het liefst wil je de zorg zo goed mogelijk afstemmen op de wensen en mogelijkheden van jouw cliënten. Maar hoe doe je dat in alle hectiek van de dagelijkse zorg? Kom naar de Congresparade op maandag 26 november in De Werelt. Bartiméus verzorgt deze dag een workshop én een ervaringssessie.

In de praktijk is het soms een grote uitdaging. Want hoe kan je contact maken, ook als dit in de loop van het ziekteproces steeds lastiger wordt? Hoe kan je de bewoners betrekken bij de dagelijkse activiteiten als zelf koken en hen verleiden tot meer bewegen en samen plezier maken? Hoe anticipeer je op stemmingswisselingen en op welke manier kan complementaire zorg bijdragen aan het welbevinden? En in het bijzonder; wat vraagt dit alles van jou als zorgprofessional?

Kracht van beleving én het verschil maken

Deze vragen staan centraal op de Congresparade Wel-Zijn in de zorg voor mensen met dementie. De Congresparade© van StudieArena is een uniek evenement met een mix van inspirerende presentaties en een paradeprogramma vol met kennis- en ervaringssessies. Beleef, ervaar en oefen hoe jij het verschil kunt maken!

Bijdragen Bartiméus aan deze dag

Wij zullen deze dag kennis met u delen en u vooral ook uitdagen om te kijken hoe u de kwaliteit van leven van ouderen met dementie én een visuele beperking kunt verbeteren. Het zit soms in de kleine dingen! Bartiméus professional Greetje Koevoets (ambulant begeleider) geeft een workshop 'Zien doe je met je hersens'. Ineke Smeitink (ambulant begeleider) en Gerda van Dokkumburg (trainer) geven op het speciale Belevingsplein een ervaringssessie 'Eten in het donker'. Beleef het met ons mee!

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de site van StudieArena.