menu Sluit het hoofdmenu

Congresparade Anders kijken naar 'Probleemgedrag' in Lunteren (herhaling)

vindt plaats op: 
maandag 26 november 2018
Anders kijken naar probleemgedrag bij ouderen

Zorgverleners in de langdurige zorg krijgen regelmatig te maken met gedrag van bewoners waar ze niet goed mee uit de voeten kunnen. Het gedrag hangt nauw samen met prikkels uit de omgeving en het welbevinden van de bewoner. Mogelijk kunnen cliënten geen woorden geven aan hun gevoelens en uit zich dit in zogenaamd complex gedrag. Wilt u tijdig kunnen anticiperen op dit gedrag? Kom dan maandag 26 november naar de Congresparade. Bartiméus geeft een workshop én een ervaringssessie.

Wat vraagt het van jou als zorgprofessional?

Welke omgevingsfactoren beïnvloeden het gedrag? Hoe kan je omgaan met claimend, ontremd en dwaalgedrag? Maar nog beter, hoe kan je stemmingswisseling vroegtijdig herkennen en hier adequaat op inspelen, zodat je complex gedrag kunt voorkomen? Hoe kan je daarbij interventies als bewegen, muziek en complementaire zorg inzetten? En in het bijzonder; wat vraagt dit alles van jou als zorgprofessional?

Deze vragen staan centraal op de Congresparade Anders kijken naar 'Probleemgedrag' van StudieArena i.s.m. het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Vanwege de grote belangstelling voor dit programma is besloten de Congresparade van 28 mei jl. opnieuw te organiseren.

Kracht van beleving

De Congresparade© is een uniek evenement met een mix van inspirerende presentaties en een paradeprogramma vol met kennis- en ervaringssessies. Beleef, ervaar en oefen hoe jij het verschil kunt maken!

Bijdragen Bartiméus aan deze dag

Wij zullen deze dag kennis met u delen en u vooral ook uitdagen om te kijken hoe u de kwaliteit van leven van ouderen met dementie én een visuele beperking kunt verbeteren. Het zit soms in de kleine dingen! Bartiméus professional Greetje Koevoets (ambulant begeleider) geeft een workshop 'Zien doe je met je hersens'. Ineke Smeitink (ambulant begeleider) en Gerda van Dokkumburg (trainer) geven op het speciale Belevingsplein een ervaringssessie 'Eten in het donker'. Beleef het met ons mee!

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de site van StudieArena.