menu Sluit het hoofdmenu

Bijscholing voor bedrijfsartsen

vindt plaats op: 
donderdag 28 september 2017
Bedrijfsartsen arbodienst krijgen bijscholing door professionals Bartiméus

De Wet verbetering poortwachter (Wvp) verlangt dat werkgever en werknemer zich samen met de bedrijfsarts inspannen om de zieke werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Op donderdag 28 september organiseert Bartiméus in Ermelo een bijscholing 'Visuele beperking in relatie tot arbeid’. Op deze wijze wil Bartiméus een bijdrage leveren aan de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking. Wilt u uw kennis graag vergroten? Meld u zich dan aan.

Deze geaccrediteerde scholingsdag staat in het teken van een visuele beperking én arbeid en de rol van de professional als ondersteuner van de visueel beperkte werknemer. Voor deze bijscholing is een speciaal programma ontwikkeld met de volgende thema's:

 • Beperkingen in het zien; Meer dan alleen visus en gezichtsveld. Door: de heer H. Stam, G. de Wit of F. Riemslag, klinisch fysici Bartiméus.
 • Ervaar de Praktijk. Door: De heer M. de Schipper, trajectbegeleider REA College Bartiméus en de heer J. Jongeling, beiden ervaringsdeskundigen
 • Sociale emotionele impact en vermoeidheid bij VIP’s. Door: mevrouw E. Luttik of D. Broeders, Psycholoog NIP / Arbeid en Organisatie Bartiméus/Werkpad*.
 • Rondleiding Sociale Werkvoorziening Proson en opleidingscentrum REA College Bartiméus. Door: de heer R. van Beek, personeelsadviseur Proson en de heer M. de Schipper trajectbegeleider REA College Bartiméus.
 • Aanpassingen op de werkplek; presentatie over lees- en computerhulpmiddelen. Door: de heer W. van Reenen ICT-specialist Bartiméus.
 • Loopbaanadviescentrum. Door: mevrouw P. Sprokholt, arbeidsdeskundige/arbeidsconsulent en de heer F. van der Helm, arbeidsconsulent Bartiméus/Werkpad.
 • Specialistische re-integratie, casuïstiek. Door: mevrouw P. Sprokholt, arbeidsdeskundige/arbeidsconsulent en de heer F. van der Helm, arbeidsconsulent Bartiméus/Werkpad
 • Kosten, inschrijven en accreditatie

  Deelname aan deze bijscholing bedraagt € 395,- (incl. lunch en naslagwerk, excl. BTW). U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Bartiméus medewerker, Madelein Top, via sterkinwerk@bartimeus.nl. Ook kunt u via haar het volledige programma opvragen.
  U ontvangt voor deze bijscholing 6 accreditatiepunten in de categorie 'Nascholing Bedrijfsgeneeskunde'.

  Expertise

  Bij Bartiméus hebben we in de afgelopen 40 jaar veel kennis opgedaan en een kracht aan jarenlange ervaring gebundeld om zo anderen te kunnen ondersteunen en te scholen op het gebied van arbeidsparticipatie. Heeft u vragen over na- en/of bijscholing? Neem gerust contact met ons op!

  * Werkpad: Werkpad is een expertiseorganisatie op het gebied van arbeid en zintuiglijke en communicatieve beperking. Werkpad is onderdeel van Kentalis en Bartiméus en lid van Oval en Blik op werk.