menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus op Huisartsbeurs (LHV) Jaarbeurs Utrecht

vindt plaats op: 
zaterdag 7 april 2018
Logo Huisartsbeurs 2018

Het centrale thema van LHV is ambitie: Als huisarts maakt u keuzes. Tijdens de beurs krijgen de bezoekers invulling op het gebied van informatie, inspiratie en educatie. Ook Bartiméus levert een bijdrage en wel specifiek op het thema Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). De ogen zijn eigenlijk niets anders dan een doorgeefluik. De echte betekenisgeving gebeurt pas in het brein: we kijken met onze ogen, maar zien met onze hersenen. Meer hierover weten? Bezoek dan onze stand.

In Nederland zijn naar schatting 600.000 mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Per jaar komen hier ongeveer 135.000 mensen bij. Een groot deel van mensen met NAH ervaren visuele klachten met alle gevolgen van dien. Ze kunnen last hebben van (wisselend) wazig zien, visuele overprikkeling en bewegende letters bij het lezen. Bartiméus ondersteunt met revalidatie en advies over aanpassingen en praktische hulpmiddelen om het leven zo aangenaam mogelijk te maken.

Stand Bartiméus

Bartiméus heeft jarenlange expertise op het gebied van Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Uit ervaring weten we dat er misinterprataties kunnen zijn over de gedragingen van mensen met NAH. In de stand vragen we daarom specifiek aandacht voor NAH in de hoop dat huisartsen bij vermoedens snel en goed kunnen doorverwijzen. Onze professionals hebben inhoudelijke kennis over revalidatie bij Bartiméus voor mensen met NAH. We vertellen graag over onze trajecten die wij inzetten om weer zo zelfredzaam en zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.

Kom naar standnummer D100. Voor belangstellende huisartsen liggen er informatiemappen klaar met speciale inhoud over NAH. U kunt deze gratis in onze stand afhalen!

Meer info over de Huisartsbeurs vindt u op huisartsbeurs.nl.