menu Sluit het hoofdmenu

Anders kijken naar 'Probleemgedrag'

vindt plaats op: 
maandag 28 mei 2018
logo congres

Problemen met het zien door een aandoening in de hersenen. Dat is het onderwerp van een workshop die we maandag 28 mei geven op het landelijke evenement Anders kijken naar 'Probleemgedrag' voor professionals in de zorg, onderwijs, universiteiten, kennisinstituten, brancheorganisaties en vertegenwoordigers van cliënten- en patiëntenorganisaties.

Zorgverleners in de langdurige zorg krijgen regelmatig te maken met gedrag van bewoners waar ze niet goed mee uit de voeten kunnen. Het gedrag hangt nauw samen met prikkels uit de omgeving en het welbevinden van de bewoner. Mogelijk kunnen cliënten geen woorden geven aan hun gevoelens en uit zich dit in zogenaamd complex gedrag. Tijdig anticiperen op dit gedrag vraagt een andere manier van kijken.

Zien doe je met je hersens

Vanuit Bartiméus en ons experticentrum Cerebral Visual Impairment geeft Greetje Koevoets de workshop 'Zien doe je met je hersens! Cliënten kunnen problemen hebben met zien doordat de hersenen niet meer goed in staat zijn te begrijpen wat de ogen waarnemen. Door zelf te ervaren welke rol onze hersenen spelen bij het zien. En hoe moeilijk het zien kan zijn als je hersenen in de war gebracht worden.

Kracht van de beleving

De Congresparade Anders kijken naar 'Probleemgedrag'  is een uniek evenement met een mix van inspirerende presentaties en een paradeprogramma vol met belevings, kennis- en ervaringssessies.

Meer informatie

Lees meer over het programma en aanmelding op deze website

Wilt u meer weten over visuele problemen door een (aangeboren) hersenbeschadiging, ga dan naar ons kennisdossier CVI. U kunt ook een training bij ons volgen over cerebrale visuele stoornissen.