menu Sluit het hoofdmenu

10-jarig jubileum Kennisdag Samen Wijzer

vindt plaats op: 
donderdag 16 november 2017
Twee jongedames die communiceren via gebarentaal

Op donderdag 16 november organiseert de werkgroep Samen Wijzer voor de 10e keer een landelijke kennis- en ontmoetingsdag voor professionals die werken met cliënten met een auditieve en visuele beperking. Het thema is: 'Na 10 jaar Samen Wijzer?'. Deze dag wordt gehouden bij Stichting Kalorama in Beek-Berg en Dal. Het programma van deze dag bestaat uit presentaties, een theatervoorstelling en diverse workshops. Alle 6 de workshops refereren aan thema's van voorgaande jaren.

Bartiméus workshop

In onze workshop vertellen we over het project 'Dromen over een toegankelijk leven'. In dit project worden mensen met doofblindheid actief uitgenodigd zelf te vertellen wat zij nodig hebben op het gebied van hulpmiddelen. Deze workshop laat zien welke vragen er leven bij mensen met (verworven en ouderdoms-) doofblindheid en welke praktische technologische toepassingen er tot nu toe voort gekomen zijn uit dit project. Bijvoorbeeld 'De slimme deurbel' waarmee Bartiméus de Innovatieprijs van de Oogvereniging heeft gewonnen. De workshop wordt gegeven door professionals van Bartiméus, Christi Holweg (ergotherapeut) en Ilse Oosterhuis (ambulant begeleider).

Samen Wijzer is een samenwerking op het gebied van expertise 'doofblindheid' tussen Bartiméus, GGMD, Kalorama, Kentalis en Koninklijke Visio.