menu Sluit het hoofdmenu

Aanbod voor professionals

Bartiméus wil samen met andere organisaties zorgen dat mensen die blind of slechtziend zijn een leven kunnen leiden dat bij hen past. Waarbij we de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen willen vergroten. Want dát levert een hogere kwaliteit van leven op. Of iemand nu een (visuele) beperking heeft of niet.

Ook wanneer iemand die blind of slechtziend is ergens anders ondersteuning krijgt, zoals bij een andere zorginstelling, school of thuis, moet dat professioneel gebeuren. Met kennis van zaken over de gevolgen van een visuele beperking. Want alleen dan kan de zorg, het onderwijs of de begeleiding het meeste resultaat opleveren. Daarom trainen en begeleiden wij niet alleen onze eigen clienten en professionals maar ook professionals die niet bij Bartiméus werken. Zodat zij onze kennis en ervaring kunnen toepassen in het optimaal begeleiden van hun clienten. 

Professionals die werken voor en met mensen met een visuele beperking begeleiden wij. Dat zijn collega zorginstellingen, ziekenhuizen, gemeenten maar ook medewerkers in het (reguliere) onderwijs en dagbestedingscentra. Denkt u daarbij aan na- en bijscholingsadvies over hoe te handelen. Of ook hoe inrichting van de omgeving iemand met een visuele beperking kan helpen.

Wanneer iemand met een visuele beperking zeer gespecialiseerde ondersteuning nodig heeft een andere partijen niet kan bieden: dan staan wij met plezier voor diegene klaar. Naast onze adviestak hebben wij eigen scholen en woningen en bieden wij gespecialiseerde multidisciplinaire diagnostiek en behandeling.

Samen zorgen we voor een toegankelijke samenleving

Bartiméus zet kennis en ervaring rondom toegankelijkheid in. Wij adviseren bedrijven, overheden en vrijetijdsorganisaties over toegankelijkheid van openbare ruimten, toegankelijk bouwen en verbouwen en over licht, verlichting en inrichting. Ook geven onze experts van het adviescentrum toegankelijkheid workshops.

Lees meer over onze dienstverlening rondom Toegankelijkheid.

Belevingsactiviteiten

Wilt u ervaren wat het betekent om te leven met een visuele beperking? Bekijk dan onze Zien-app of doe mee aan een van onze belevingsactiviteiten zoals 'Dineren in het donker'.