menu Sluit het hoofdmenu

Passend Onderwijs op uw school voor kinderen die blind of slechtziend zijn

Wanneer er op uw school een leerling zit of aangemeld wordt met een visuele beperking dan brengt dit een aantal vraagstukken met zich mee. Wat zijn de onderwijsbehoeften van deze leerling? Welke ondersteuning kun je als school op visueel gebied geven om de leerling goed te begeleiden? Hoe maak je het onderwijs toegankelijk voor de leerling?

Bartiméus ondersteunt vanuit verschillende disciplines blinde en slechtziende leerlingen, zowel thuis als op school. Op school bieden we ambulante onderwijskundige begeleiding aan blinde en slechtziende leerlingen op het regulier onderwijs. Maar wij begeleiden ook leerkrachten, zorgcoördinatoren en interne begeleiders, wanneer zij vragen hebben over een leerling.

Een consult aanvragen

Als uw leerling (nog) geen indicatie heeft voor cluster 1 (visueel beperkte leerlingen) kunt u in een aantal gevallen een beroep doen op de Ambulant Onderwijskundige Begeleiding (AOB) van Bartiméus voor een consultatie. Wij maken dan een afspraak met u voor één of zo nodig twee bezoeken of telefonische consultatie, om u op weg te helpen met uw vragen over een leerling met visuele problemen. Heeft u behoefte aan zo'n afspraak? Vult u dan onderstaande gegevens in. Wij beoordelen uw vraag en nemen binnen een week contact met u op.  In veel gevallen vragen we dan nog aanvullende gegevens zodat we u beter kunnen adviseren en ondersteunen. 

Tip EduVip

De website www.eduvip.nl is door Bartiméus en Visio ontwikkeld. Hier vindt u veel informatie over het onderwijs en de begeleiding van leerlingen en studenten met een visuele beperking.

Onderstaand formulier is alleen voor onderwijsprofessionals: