menu Sluit het hoofdmenu

Over Bartiméus

Wij zijn Bartiméus. Wij zijn er voor alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook als ze een meervoudige beperking hebben of problemen ervaren met zien door bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel. Met 1.800 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers stellen wij alles in het werk om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past. Dat is ambitieus. Maar voor minder doen we het niet.

We doen veel aan onderzoek, diagnostiek en behandeling. We begeleiden en adviseren door het hele land. We hebben eigen scholen, woonvoorzieningen en vormen van dagbesteding.

We vinden het belangrijk om alle kennis en ervaring die we in huis hebben te delen met anderen. Familieleden, professionals in de zorg of in het onderwijs en overheden en bedrijven.

Dat doen we omdat we geloven in een samenleving waarin iedereen kan meedoen en ook mensen die slechtziend of blind zijn zich voluit kunnen ontplooien. Want uiteindelijk gaat het niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft.

Bartiméus. 100% leven. 

Een greep uit onze resultaten

Lees meer over onze missie en visie

Onze organisatie

Onderzoek en innovatie

De geschiedenis van Bartiméus

Christelijke identiteit

Werken bij Bartiméus