menu Sluit het hoofdmenu

Voorstellen leden Cliëntenraad DV

De raad heeft als doel het vergroten en versterken van de positie van de cliënt en het waarborgen van een goede kwaliteit van dienstverlening van Bartiméus. Dit doet de cliëntenraad door vanuit cliëntperspectief mee te denken met de Sector Dienstverlening en door het geven van gevraagd en ongevraagd advies. De raadsleden stellen zich graag aan u voor. Waarom vinden zij medezeggenschap zo belangrijk?

De raadsleden zijn:

 • Voorzitter: Gerard van de Voort (geboren in 1963): Gerard van de Voort
  'Mijn naam is Gerard van de Voort, geboren in Someren en nog steeds wonende in dit rustige plaatsje. Sinds oktober 2017 ben ik lid van de cliëntenraad. Tot mijn 51e jaar heb ik goed kunnen zien. Toen kreeg ik de oogziekte Leber/loa en in een week tijd stond mijn leven op zijn kop.
  Mijn geluk was dat ik Bartiméus ontmoet heb, dankzij hen sta ik weer midden in het leven en doe ik op 3 plekken vrijwilligerswerk. Ik heb plaats genomen in de raad en probeer er zo mijn steentje aan bij te dragen dat de mensen die blind of slecht ziend zijn dezelfde zorg mogen en blijven ontvangen die ik heb gehad, zodat zij het leven kunnen leiden dat ze willen.'
   
 • Vicevoorzitter: Sidney Tetelepta (geboren in 1970): 
  'Ik heb de oogziekte Retinitis Pigmentosa. Sinds maart 2015 ben ik lid van de clientenraad van Bartiméus dienstverlening en zelf ben ik revalidant van Bartiméus. De cliëntenraad is de spreekbuis van iedereen die cliënt is van, of geholpen wordt door Bartiméus. De leden van de cliëntenraad willen zo goed mogelijk de belangen van de cliënten behartigen.
  De reden dat ik mij heb aangesloten bij de cliëntenraad van Bartiméus dienstverlening is dat de raad actief moet worden betrokken bij de organisatie. De cliëntenraad staat dichter bij de cliënt. Het is belangrijk dat de cliëntenraad en Bartiméus vaak met elkaar in gesprek zijn over wat cliënten belangrijk vinden.'​

 • Lid: Jan Huybers (geboren in 1942):
  'Ik ben Jan Huybers en ben al vele jaren visueel gehandicapt door RP. In mijn woonplaats heb ik een vereniging opgericht voor blinden en slechtziende personen. Daar ben ik ook voorzitter van. Omdat het belangrijk is om vele cliënten van Bartiméus te willen helpen en voor de belangen van cliënten op te komen ben ik lid geworden van de cliënten raad van Bartiméus.
  Inmiddels heb ik al geleerd om met een iPhone te kunnen werken en ook maatschappelijk ben ik ook goed ondersteund door Bartiméus. Samen met u kunnen we vele mooie dingen beleven om onze handicap te vergemakkelijken en draagzaam te maken. Als cliëntenraadslid wil ik opkomen voor uw belangen.'
   
 • Eliane QuartelLid: Eliane Quartel (geboren in 1963):
  ‘Mijn naam is Eliane Quartel. Ik ben geboren in Zeist. In 2013 werd ik in een zeer korte tijd slechtziend. Na 6 maanden had ik een restvisus van 2 procent. Ik heb LOA, optische atrofie.
  Bij Bartiméus volgde ik een traject waardoor ik weer kon meedraaien in de samenleving én mijn gezin. Na mijn revalidatie ben ik toegetreden in de cliëntenraad (2017).
  Door zitting te nemen in de raad hoop ik, samen met de andere leden een bijdrage te kunnen leveren voor lotgenoten. De ervaringsdeskundigheid levert Bartiméus en lotgenoten een beter zicht op de behoefte van de cliënten.
  De huidige raad is een enthousiaste en gedreven groep. Ik ben blij dat ik hier deel van mag uitmaken.’
   
 • Evert RiphagenLid: Evert Riphagen (geboren in 1957):
  'Ik ben geboren en getogen in Harderwijk. Sinds mei 2017 ben ik maatschappelijk blind als gevolg van een gecompliceerd oog. Met mijn andere oog zag ik sinds 1995 al niets meer.
  Voor jezelf en je omgeving verandert er dan veel, zaken die voor een goedziend persoon o zo gewoon zijn.
  Door de steun van mijn gezin en van Bartiméus én mijn positieve instelling zijn er mogelijkheden ontstaan om dezelfde wereld anders en zo optimaal mogelijk te ervaren. Als ervaringsdeskundige en kritisch kijkend naar de zorg aan mensen met een visuele beperking wil ik mijn steentje bijdragen. Sinds februari 2019 ben ik lid van de cliëntenraad van Bartiméus.'
   
 • Raadslid Dominieke BosLid: Dominieke Bos (geboren in 1970).
  'Samen met mijn man en blindengeleidehond (Nike) woon ik in Heemstede. Ik ben 48 jaar oud. Ik heb een langlopende geschiedenis met Bartiméus van inmiddels 44 jaar. Sinds 1974 loopt Bartiméus als een soort rode draad door mijn leven. Het begon als ambulante leerling, vervolgens een stage bij Bartiméus Doorn en een 0-uren contract voor een aantal jaren.
  In 1997 raakte ik in de WAO, maar bleef ik mij met regelmaat melden bij Bartiméus voor hulpmiddelen en/of een revalidatietraject. Ik ben geboren met het zeldzame Morning glory syndroom en kreeg daar op latere leeftijd ook bitemporale hemianopsie (halfzijdig zicht) bij.
  Als levenslange cliënt van Bartiméus vind ik het erg belangrijk dat Bartiméus als organisatie de beste zorg aan haar cliënten biedt. Plaats nemen in de cliëntenraad was voor mij een logische stap. Als ervaringsdeskundige bespreekbaar maken wat beter en of anders moet op het gebied van beleid.'

 • Foto Simon Remmers, lid clientenraad BartiméusLid: Simon Remmers​ (geboren in 1982).
  'Ik ben woonachtig in Heerde (Veluwe). Sinds 2011 ben ik visueel beperkt, ik heb diabetische retinopathie (oogaandoening ten gevolge van diabetes). Zodoende kwam ik in contact met Bartiméus, waar ik nog steeds  voor bepaalde dingen revalideer.
  Ik ben blij dat Bartiméus mij geholpen heeft tot waar ik nu weer sta. Ik doe momenteel bij verschillende organisaties vrijwilligerswerk, zoals vrijwilliger zijn bij Bartiméus in Zwolle, als gastheer. Mijn rol daar is voornamelijk het ontvangen van (nieuwe) cliënten.
  Sinds januari 2019 ben ik lid van de cliëntenraad. Met mijn vrijwilligerswerk als gastheer weet ik goed wat er bij de cliënten positief of negatief ervaren wordt, en wat ze belangrijk vinden. Met deze ervaringen van cliënten en mijn eigen ervaring hoop ik onderwerpen bij Bartiméus bespreekbaar te maken die cliënten belangrijk vinden.'