menu Sluit het hoofdmenu

Naar buiten met doofblindheid

Bergbeklimmen, kanoën, wadlopen, hutten bouwen, een flinke wandeltocht maken… Samen plezier beleven in de natuur is leuk en uitdagend. De uitdaging is extra groot voor mensen met aangeboren doofblindheid, die het vooral van het voelen en ruiken moeten hebben. Op deze pagina staan tips om buitenactiviteiten ook voor hen mogelijk te maken.

Binnen Bartiméus worden outdooractiviteiten gebruikt om de wereld van doofblinde mensen stap voor stap te vergroten. In het Outdoorboekje (hieronder gratis te downloaden) kunt u onze ervaringen lezen. Ook nemen we u via een praktische handleiding mee om zelf activiteiten buiten te doen met de mensen met aangeboren doofblindheid uit uw omgeving. En voor wie nog meer inspiratie kan gebruiken, geven we veel voorbeelden van mogelijkheden. Heel veel plezier met het ondernemen van jullie outdooractiviteit!

Outdoorboekje

Voorbeelden

Meer informatie

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze informatie of kunt u extra ondersteuning gebruiken? Neem dan contact op met het Bartiméus Expertisecentrum Doofblindheid.

English