menu Sluit het hoofdmenu

De organisatie

Wij zijn er voor alle mensen die blind of slechtziend zijn, zodat zij het leven kunnen leiden dat bij hen past.

Dat is onze ambitie. Door op het juiste moment de juiste begeleiding, ondersteuning en training te bieden aan henzelf, hun omgeving en professionals die met hen werken. Concreet kunnen mensen met een visuele beperking bij ons terecht voor:

Professionals en vrijwilligers

Met ruim 1800 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers werken wij iedere dag aan de best mogelijke ondersteuning. Ons werk is mensenwerk. De medewerkers die betrokken zijn in de ondersteuning van de mensen die slechtziend of blind zijn maken het verschil. Wij verwachten van onze medewerkers dat ze de verantwoordelijkheid nemen bij te dragen aan een goed leven voor mensen die blind of slechtziend zijn. Bartiméus werkt vanuit de maatschappelijke opdracht en geïnspireerd door christelijke waarden. Dit blijkt uit onze betrokken manier van werken. Persoonlijk en respectvol voor ieder mens. Bartiméus staat open voor iedereen - ongeacht levensovertuiging.

Bartiméus Fonds

De activiteiten van Bartiméus en Bartiméus Fonds lopen naadloos in elkaar over. Bartiméus Fonds is de fondsenwervende instelling die met projecten bijdraagt aan de participatie van mensen met een visuele beperking én meer maatschappelijk bewustzijn. Bartiméus is de expertise-organisatie die verantwoordelijk is voor de zorg, innovatie, onderwijs en andere dienstverlening voor mensen die slechtziend of blind zijn.