menu Sluit het hoofdmenu

De organisatie

Wij zijn er voor alle mensen die blind of slechtziend zijn, zodat zij het leven kunnen leiden dat bij hen past.

Dat is onze ambitie. Door op het juiste moment de juiste begeleiding, ondersteuning en training te bieden aan henzelf, hun omgeving en professionals die met hen werken. Concreet kunnen mensen met een visuele beperking bij ons terecht voor:

Expertiseorganisatie

Sinds begin 2020 is de organisatie zo opgebouwd dat alle expertise gebundeld is rond verschillende klantgroepen: kind & jeugd, volwassenen, volwassenen met een meervoudige beperking, senioren en bedrijven & maatschappij. Op die manier kunnen we al onze kennis en ervaring optimaal inzetten voor de behoefte en vragen van alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. 

Bartiméus is een expertiseorganisatie waar onderzoek, dagelijkse zorg, behandeling, advies en onderwijs een belangrijk deel van de dienstverlening vormen. Deskundigheid en persoonlijke aandacht staan daarbij centraal. Onze medewerkers werken dagelijks met cliënten in alle levensfases en met verschillende ondersteuningsvragen. Zij worden ondersteund door experts in alle vakgebieden: van strategisch advies en academie tot cliëntentechnologie of gebouweninrichting. Lees hier meer over ons organisatiemodel (organogram)

Bartiméus staat bekend om haar expertise. Met deze kennis en ervaring kunnen we in Nederland veel meer mogelijk maken voor mensen met een visuele beperking’

(directeur van een grote landelijke gehandicaptenzorgorganisatie)

Professionals en vrijwilligers

Met ruim 1800 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers werken wij iedere dag aan de best mogelijke ondersteuning. Ons werk is mensenwerk. De medewerkers die betrokken zijn in de ondersteuning van de mensen die slechtziend of blind zijn maken het verschil. Wij verwachten van onze medewerkers dat ze de verantwoordelijkheid nemen bij te dragen aan een goed leven voor mensen die blind of slechtziend zijn. Bartiméus werkt vanuit de maatschappelijke opdracht en geïnspireerd door christelijke waarden. Dit blijkt uit onze betrokken manier van werken. Persoonlijk en respectvol voor ieder mens. Bartiméus staat open voor iedereen - ongeacht levensovertuiging.

Bartiméus Fonds

De activiteiten van Bartiméus en Bartiméus Fonds lopen naadloos in elkaar over. Bartiméus Fonds is de fondsenwervende instelling die met projecten bijdraagt aan de participatie van mensen met een visuele beperking én meer maatschappelijk bewustzijn. Bartiméus is de expertise-organisatie die verantwoordelijk is voor de zorg, innovatie, onderwijs en andere dienstverlening voor mensen die slechtziend of blind zijn.

Naam en Zetel

Stichting Bartiméus Sonneheerdt is gevestigd in Zeist.
Inschrijfnummer bij de Kamer van Koophandel in Utrecht: 30147072.