menu Sluit het hoofdmenu

Opfriscursus: ‘Energiemanagen in je werk’ op woensdag 8 juni 2016

Je kunt 3 van de 8 workshops bijwonen. Lees onderstaand de toelichting per workshop over wat je inhoudelijk kunt verwachten en maak je keuze.

1. Balanceren tussen je eigen belangen en die van de werkgever Door drs. Annelies Lichtenberg, ervaren directeur, management advies / interim manager
Hoe breng je je vraag en wensen op een volwassen manier bij je werkgever? In deze workshop breng je langs het model van strategisch coachen je vraag in beeld en oefen je met elkaar de mogelijke acties.

2. Slim gebruikmaken van IT Door Petra Camphuis, Adviseur ICT toegankelijkheid Bartiméus
ICT toegankelijkheid van computer, smartphone en tablet. Zit jij ook met de volgende vragen: Hoe toegankelijk is de hedendaagse ICT wereld? Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk op dit gebied? Kunnen we alles wel met hulpmiddelen voor elkaar krijgen? Hoe hou ik alle ontwikkelingen bij? In deze interactieve workshop zullen onder andere deze onderwerpen aan bod komen.

3. Het verhelpen of voorkomen van slaapproblemen Door drs. Sanne Eijndhoven, GZ-psycholoog Bartiméus
Voor een goede energiebalans is voldoende slaap erg belangrijk. Wat kan goede slaaprust in de weg staan en wat is hier aan te doen?

4. Ontspannen aan het werk Door Suzanne Kops, ervaren fitness instructeur en yoga- en pilatesdocente
Grote delen van de dag achter een computer doorbrengen is geen uitzondering voor veel professionals. Dan ook nog meer moeite moeten doen om gegevens op de monitor te kunnen lezen geeft grotere kans op werken in een verkeerde houding. Gevolgen zijn klachten aan de nek en schouders, geregeld ook hoofdklachten. In deze actieve workshop gaan we bewegen! Ontspanning door inspanning!

5. Netwerken met een visuele beperking Door mr. Stephan Nijs, jurist en advocaat Waterschap Drenthe Overijssel Delta; ervaringsdeskundige
Hoe zorg je op een nieuwe werkplek, maar ook tijdens bijvoorbeeld trainingen of congressen, dat je contacten legt en onderhoudt? Voor goedziende mensen ingewikkeld, maar als professional met een visuele beperking is dit extra ingewikkeld omdat je de mensen niet herkent, niet in kan schatten waar je ze moet plaatsen wat vaak een opstapje is om een praatje te maken. In deze interactieve workshop gaan we op zoek naar wat ons belemmerd en wat ons kan helpen om toch succesvol te netwerken.

6. Lichaamsbewustzijn Door Jos Jongeling, ervaren trainer REA College Bartiméus; ervaringsdeskundige
Woorden zeggen lang niet alles. Ik ga voor een negen. Maar wat zegt mijn lijf? Ik ga voor die negen. Maar krijg vaak een vijf. In deze interactieve workshop gaan we aan het werk om heel bewust je lichaam  in te zetten ter ondersteuning van je woorden. En je bewust te worden van wat je jezelf soms niet realiseert.

7. Tussen kracht en kwetsbaarheid Door drs. Desirée Broeders, arbeids- en organisatiepsycholoog, coach en (gestalt)therapeut
Slachtofferschap, frustratie, controle willen houden, boos zijn op onszelf en op anderen, we kennen deze neigingen allemaal, als we te maken krijgen met veranderingen in ons leven, waar we niet direct een antwoord op hebben. Niets menselijks is ons immers vreemd. Hoe sturen we onszelf bij en verbinden we ons weer met onze omgeving? Na deze workshop zie je helderder waar je ‘dicht’ gaat en hoe je je weer kunt openen voor wat er is.

8. Bewegen in je carrière Door drs. Erna Luttik, arbeids- en organisatiepsycholoog, coach en loopbaanadviseur
Dynamische loopbanen. De arbeidsmarkt verandert en dat brengt zowel risico’s als kansen met zich mee. Zeker als je werkt met een visusbeperking. In deze interactieve workshop onderzoeken we de veranderingen en bekijken we hoe jij je weg hierin kunt vinden en de kansen kunt pakken. Aan het eind heb je een idee van waar je je op kunt gaan richten in vervolgstappen.

Voor welke 3 workshops ga jij?