menu Sluit het hoofdmenu

Onderwijs Bartiméus

Ik doe mee! Bartiméus Onderwijs biedt je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, op jouw manier en tempo. Bartiméus biedt (speciaal) onderwijs en ambulante onderwijskundige begeleiding voor slechtziende, blinde en/of meervoudig (visueel) beperkte leerlingen.

Een leuke schooltijd is een ervaring waar je je leven lang aan terugdenkt. Ervaringen en kennis die je op school opdoet, zijn je leven lang van waarde.

Speciaal onderwijs voor leerlingen met een visuele beperking

Bij Bartiméus kunnen slechtziende en blinde leerlingen onderwijs volgen via speciaal onderwijs in de leeftijdscategorie van 4-12 jaar (SO) en van 12-20 jaar (VSO en Middelbaar BeroepsOnderwijs). Slechtziende en blinde kinderen die zeer moeilijk leren, kunnen naar de Bosschool van Bartiméus in Doorn. 

Ambulante begeleiding aan leerlingen in het reguliere onderwijs

Een kind met een visuele beperking kan gelukkig is de meeste gevallen naar een reguliere school, dichtbij huis. Bartiméus heeft veel ervaring met het adviseren en ondersteunen van leerlingen én leerkrachten.

Daarnaast verzorgen wij cursussen en trainingen aan zowel leerlingen, ouders en leraren. Ook kunnen wij ondersteunen bij loopbaanadvies of stagebegeleiding.

Leren voor een baan

Het onderwijs en de begeleiding vanuit Bartiméus is gericht op een optimale ontwikkeling van onze leerlingen; om hen een zo goed mogelijke uitgangspositie te geven op de arbeidsmarkt en in de maatschappij. Wanneer reguliere opleidingen onvoldoende aansluiten bij de mogelijkheden van leerlingen, kan een opleiding aan het REA College een goede optie zijn. Het doel van het REA College is je te ondersteunen bij het vinden óf behouden van een betaalde baan die past bij jouw mogelijkheden.

Meer informatie

Bent u, na het lezen van de informatie, nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Bartiméus Onderwijs? Maak vrijblijvend een afspraak of kom naar één van de open dagen. U kunt ons daarnaast ook telefonisch bereiken op 088 - 88 99 888.