menu Sluit het hoofdmenu

Leerlingen VSO op Olympisch ijs

geplaatst op Leerling VSO Zeist schaatst in Olympisch stadion

Op donderdag 15 februari mochten leerlingen van VSO Bartiméus schaatsen op de coolste baan van Nederland in het Olympisch stadion. Een feestje! En om ze alvast in de juiste stemming te brengen, werden ze met de speciale oranje Team NL bus naar Amsterdam gereden.

KPN had de leerlingen van  uitgenodigd om te schaatsen op de coolste baan van Nederland in het Olympisch stadion in Amsterdam. Geheel in stijl werden ze opgehaald door de bus die normaal gesproken de sporters van het Nederlandse Olympisch Team vervoerd. In het stadion kregen alle leerlingen en begeleiders een winterpakket met sjaal, handschoenen en muts. Daarna begaven ze zich op het ijs om een paar rondes te schaatsen.

De Sven Kramertjes en Ireen Wustjes

De éne leerling vloog letterlijk de baan om in de schaatssporen van Sven Kramer of Ireen Wust te stappen. De ander stapte voor het eerst het ijs op om het te leren. Leerling Thomas wilde zijn sportprestaties bijhouden en zette zijn strava. Hij schaatste wel vier kilometer. Leerlingen konden ook gebruik maken van de 'Sven Kramer' stoel om zelfstandig te leren schaatsen. Via de stoel kregen ze aanwijzingen van Sven hoe zij hun schaatstechniek konden verbeteren. 'Die pratende stoel was een erg geinig ding', aldus Shy.

Iedereen was enthousiast over het schaatsuitje. Tijdens de busreis richting school volgden de leerlingen moe en voldaan de prestaties van de Olympische schaatsers op de tien kilometer op televisie. Maar zelfs de teleurstelling van Sven kon de vreugde bij niemand verpesten.

Leerling VSO Zeist schaatst in Olympisch stadion

 

 

 

Bus Olympisch team bij Bartiméus in Zeist