menu Sluit het hoofdmenu

Speciaal MagaZien over oogaandoening MD

geplaatst op

Voor de derde keer heeft de MaculaDegeneratie Vereniging Nederland een blad uitgegeven met als naam 'Macula MagaZien' dat bedoeld is voor mensen die niets of weinig weten van de aandoening MaculaDegeneratie (MD).

MD is een oogaandoening die in Nederland nog nauwelijks bekend is, maar met het toenemen van de vergrijzing steeds meer voorkomt. Naar schatting weet 5% van de bevolking wat MD is. Voor mensen die ermee behept zijn is het moeilijk aan familie en bekenden uit te leggen wat hen overkomt, wat de problemen zijn waar ze tegen aan lopen en wat voor effect het op hun leven heeft.

Meer bekendheid voor MD

De intentie is, dat door het verspreiden van het MagaZien de bekendheid over de oogaandoening MD zal toenemen. Tevens hoopt de MD Vereniging mensen in de omgeving van de patiënt zodanig te informeren dat er meer begrip zal zijn voor de situatie en de problemen die spelen bij het hebben van MD. Want onbekend maakt onbegrepen.

In het Magazien kunt u onder andere lezen hoe MD ontstaat, welke verschillende vormen er bestaan, welke behandeling mogelijk is, wat voor hulpmiddelen er zijn, hoe men de kans op MD kan verlagen, wat de MD Vereniging kan betekenen voor mensen die MD hebben. Ook staan er enkele artikelen in van mensen die zelf MD hebben of iemand kennen met deze aandoening.

Heeft u interesse in dit magazine? Stuur dan een mail naar de MD Vereniging.