menu Sluit het hoofdmenu

‘Pannenbier’ voor bouwvakkers nieuwbouw de Traaij

geplaatst op Proosten op hoogste punt bereikt de Traaij in Driebergen

Bouwvakkers en bewoners hebben donderdag 16 juni jl. geproost op het bereiken van het hoogste punt in de nieuwbouw van Bartiméus aan de Traaij, in hartje Driebergen. Bier en applaus voor de vakmannen.

De vakmannen van de aannemer en de installateurs waren voor de gelegenheid te gast bij Bartiméus in Doorn. De kapel zat vol met cliënten die straks naar de Traaij verhuizen, en hun familie. “Ze zijn enorm betrokken bij de bouw; ze hebben veel inspraak gehad”, vertelt teamleider Geriëtte Jorritsma van Bartiméus.

Nieuwbouw Bartiméus de Traaij in hartje DriebergenDe bouw startte in september 2015 en nadien zijn gezamenlijk alle fases doorlopen. “En bij de bouw  horen feestjes”, zei Hans van Esschoten van Bartiméus Huisvesting in zijn inleiding. “Eerst stonden we samen op het beton. En nu zijn de steigers weg. We horen van heel mensen: wat ziet het er al ontzettend mooi uit!”.

Interieur

Eén van de bewoners deed verslag van het bezoek aan Atag, waar ze de keukenapparatuur gingen uitzoeken. Een ander vertelde over hoe ze op stap gingen voor gordijnen en andere materialen voor de aankleding. Andere bewoners maakten van de gelegenheid gebruik om te vragen naar dingen die zij belangrijk vinden, bijvoorbeeld over wifi in het pand.

Alles nieuw

Geriëtte Jorritsma: “Het is een heel bijzonder project. En het mooie is: alles is helemaal nieuw voor iedereen die er bij betrokken is. Nieuwe omgeving, nieuwe routes, nieuwe groepen. Alles.” De Traaij biedt plaats aan 29 bewoners, die nu op verschillende (wijk)locaties wonen. In totaal zijn er zo’n 19 medewerkers betrokken bij de dagelijkse zorg en begeleiding. De nieuwbouw bestaat uit 12 appartementen en 16 studio’s. Iedereen heeft een eigen douche en toilet.

Pannenbier

Als dank voor al hun goede werk kregen de vakmannen van de bewoners een leuk verpakt biertje aangeboden, zelfgemaakt in de kaarsmakerij van Bartiméus.