menu Sluit het hoofdmenu

Innovaties Bartiméus op shortlist Gehandicaptenzorgprijs 2016

geplaatst op Gehandicaptenzorgprijs 2016

Met de serious game ‘Stop nu met pesten’ en de Crowdingtraining voor slechtziende kinderen is Bartiméus in de race voor de VGN Gehandicaptenzorgprijs 2016. In totaal komen 11 inzendingen in aanmerking voor deze prijs.

Voor de Gehandicaptenzorgprijs komen innovaties in aanmerking die de praktijk van de gehandicaptenzorg verder professionaliseren.

Innovaties Bartiméus

  • Serious game ‘Stop nu met pesten’ van Paula Sterkenburg. De serious game is speciaal ontwikkeld voor ouders, begeleiders en leerkrachten die kinderen en volwassenen met een beperking willen ondersteunen bij het omgaan met pestgedrag;
  • Crowdingtraining voor kinderen met een visuele beperking van Nienke Boonstra. Een training die zich specifiek richt op het verminderen van crowding, een probleem waar bijna de helft van de kinderen met een visuele beperking last van heeft.

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland heeft de shortlist bekendgemaakt op haar website. Op basis daarvan selecteert de jury de drie genomineerden die in september bekend worden gemaakt.

De Gehandicaptenzorgprijs 2016 wordt uitgereikt op 2 november.