menu Sluit het hoofdmenu

Zonder verwijsbrief naar Bartiméus of Visio

geplaatst op Verwijsbrief niet meer nodig

Hebt u een eenvoudige vraag voor Bartiméus of Visio, dan hebt u vanaf 2018 géén verwijsbrief meer nodig. U kunt daardoor sneller worden geholpen.

U wilt een nieuwe route leren? Of met de spraakfunctie van uw nieuwe telefoon leren werken? Ook bij de kleinste vraag voor Bartiméus of Visio hebt u nu nog een verwijsbrief nodig van de huisarts of oogarts.

Laura Hoogstraten, themacoördinator Transitie Zorg: 'Telkens weer met een verwijsbrief moeten aantonen dat je blind of slechtziend bent is een grote frustratie. Dat bleek uit onze Ooglijn Zorgmonitor en andere meldacties. We hebben er hard voor gepleit dat dit ging veranderen. En met resultaat: vanaf 2018 is die verwijsbrief niet meer nodig.'

Voor wie geldt dit?

U kunt vanaf 2018 zonder verwijsbrief terecht bij Bartiméus of Visio als u:

  • Al bekend bent bij Bartiméus of Visio';
  • Een visuele beperking hebt die niet veranderd is;
  • Een eenvoudige vraag hebt die past binnen zorgprogramma 11.

Geen verwijzing meer hoeven regelen scheelt u tijd. Daardoor kunt u sneller van start met de revalidatie. Ook scheelt het geld: u hoeft namelijk niet meer speciaal een afspraak te maken bij de huisarts of oogarts. De zorg bij Bartiméus of Visio valt wel onder het eigen risico, maar het scheelt in ieder geval de kosten van de oogarts.

Meer informatie

Hebt u vragen? Neem contact op met de Ooglijn via ooglijn@oogvereniging.nl of 030 - 294 54 44.

Bron: Oogvereniging.nl