menu Sluit het hoofdmenu

ZINtuigenmiddag toont mogelijkheden van doofblinde mensen

geplaatst op ZINtuigenmiddag bij Bartiméus

Wat betekent het als je minder of niet kunt horen én zien? Is participeren dan mogelijk? Tijdens de ZINtuigenmiddag zaterdag jl. in de historische moestuin van Bartiméus in Doorn kregen deelnemers het antwoord door aan verschillende activiteiten mee te doen. De middag stond namelijk in het teken van talenten en mogelijkheden van doofblinde mensen.

Met allerlei activiteiten die gericht waren op de zintuigen konden mensen met een beperking en belangstellenden ervaren dat je met reuk, smaak en tast nog heel veel kunt ontdekken. De aanwezigen maakten onder andere kennis met grote geurballonnen, voelbare muziek, tastpuzzels met reliëf en ze konden ook tuinieren op de tast. Ter plekke werd er zalm gerookt en uitgeserveerd en werden de zintuigen door meerdere lekkernijen geprikkeld.

Geslaagd event met bijzondere ontmoetingen

Onder de 150 bezoekers waren zowel mensen met doofblindheid, hun zorgondersteuners als andere geïnteresseerden. Dit zorgde voor bijzondere ontmoetingen en nieuwe ervaringen. Via tast en nabijheid verruimden de deelnemers hun blik op doofblind zijn. Deze middag werd georganiseerd door het Bartiméus Expertisecentrum Doofblindheid in het kader van de landelijke campagne ‘Oog en oor voor talent’.