menu Sluit het hoofdmenu

Toegankelijke rondleidingen in museum Boijmans

geplaatst op Dame met geleidehond loopt gearmd met andere dame door museum Boijmans

Het museum is er voor iedereen. Maar niet iedereen vindt er even makkelijk zijn weg. Voor dove en slechthorende of blinde en slechtziende mensen kan het best lastig zijn. Om zo’n bezoek voor hen makkelijker te maken, start Museum Boijmans Van Beuningen met twee bijzondere rondleidingen: ‘Ongehoord Boijmans’ en ‘Ongezien Boijmans’.

Ruiken, horen en inbeelden

Ongezien Boijmans is een museumrondleiding die alle zintuigen aanspreekt. Zo zijn er bijvoorbeeld voelmaterialen, zoals tekeningen met een reliëf ontwikkeld. Het prikkelen van de zintuigen helpt om de kunst zo goed mogelijk te beleven. Op de derde zondag van de maand om 15.00 uur kun je een rondleiding volgen langs een aantal hoogtepunten in de collectie van het museum, speciaal gericht op de blinde en slechtziende bezoekers.

Rondleiding in Nederlandse Gebarentaal

Ongehoord Boijmans is een museumrondleiding in de Nederlandse Gebarentaal. Na een intensief trainingstraject geven twee nieuwe museumdocenten rondleidingen in gebarentaal. Dove bezoekers ontdekken zo de mooie verhalen achter de werken in het museum en kunnen er over praten met de museumdocent zonder tussenkomst van een tolk. Op de eerste zondag van de maand om 15.00 uur kun je een rondleiding volgen, met elke maand een ander thema.

Meer informatie

Wanneer: elke derde zondag van de maand om 15.00 uur;
Waar: Boijmans Van Beuningen;
Kosten: 8,50 euro / gratis voor mensen met een Museumkaart of Rotterdampas.

Vooraf dient u zich even online aan te melden. Kijk op de website voor tickets en aanmelden voor Ongehoord en/of voor Ongezien.