menu Sluit het hoofdmenu

Zeister Passieconcert voor geluidenwand kinderoogpoli

geplaatst op Studenten testen de speciale verf voor de geluidenlijnen op de interactieve wand.

Op zondag 20 maart organiseert Lions Club Zeist ter Bergen het Zeister Passieconcert in de kerk van de Broedergemeente Zeist. De opbrengst gaat naar Vereniging Bartiméus Sonneheerdt die het geld gaat besteden aan de ontwikkeling van een interactieve geluidenwand voor de wachtruimte van de nog te openen nieuwe kinderoogpoli bij Bartiméus in Zeist.

Frank Hoeben, klinisch fysicus bij de oogpoli: "Ons team is er voor kinderen met zeldzame en vaak complexe oogaandoeningen uit heel Nederland. Kindvriendelijk werken zal onze topprioriteit zijn. Dat is prettiger voor de kinderen die vaak erg onzeker en angstig zijn over wat er met hun zicht aan de hand is. Tegelijk levert het veel betere onderzoeksresultaten en daarmee veel betere diagnoses op."

Interactieve geluidsruimte

"Een kindvriendelijke oogpoli kan natuurlijk niet zonder een kindvriendelijke wachtruimte," vervolgt Frank Hoeben. "Daarom willen we graag een interactieve geluidenwand plaatsen, die de kinderen uitdaagt om allerlei geluiden uit te proberen. Op de wand worden onder meer met speciale verf geluidenlijnen aangebracht. Zo wordt het wachten een stuk leuker – de kinderen kunnen lekker spelen en hun zenuwen even vergeten, en dat neemt al veel spanning weg."

Lions Club Zeist

De leden van de Lions Club Zeist ter Bergen zetten zich al jaren persoonlijk in voor Bartiméus. Pieter Grasveld van de Lions Club: "Toen wij hoorden van deze geluidenwand, vonden we het meteen een geweldig idee. Zo kunnen we kinderen met ernstige kijkproblemen helpen om met minder stress de oogonderzoeken in te gaan."

Voor en door Zeisternaren

Pieter Grasveld: "Met ons Zeister Passieconcert willen wij mensen laten genieten van klassieke muziek tijdens de passietijd én een bijdrage leveren aan het goede doel. Voor en door Zeisternaren is daarbij ons uitgangspunt. De koren Credo uit Zeist en Cantiamo uit Austerlitz voeren het concert uit onder leiding van Zeister dirigent Arie Perk. Op het programma staan bekende werken uit de Johannes Passion en de Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach. Wij hopen dat heel veel Zeisternaren van het concert komen genieten. Samen kunnen we kinderen met zeldzame oogaandoeningen helpen."

Meer informatie

Het concert vindt plaats op zondag 20 maart om 15.30 uur in de Kerk van de Broedergemeente, Zusterplein 12 in Zeist. Kaartjes kosten € 25,- en zijn te bestellen via de website www.hetzeisterpassieconcert.nl.