menu Sluit het hoofdmenu

Zeer goede waardering van arbeidsdeskundigen

geplaatst op Ervaringswandeling arbeidsdeskundigen onderdeel van Bartiméus bijscholingsdag

Op woensdag 14 december jl. is er bij Bartiméus een geslaagde bijscholing geweest met 15 arbeidsdeskundigen. Zij hadden zich aangemeld voor deze maatwerk bijscholing die Bartiméus twee keer per jaar organiseert.

"De deelnemers kregen een goede indruk van wat het concreet betekent voor mensen met een visuele bepekring om te werken. Zowel de belemmeringen als de mogelijkheden werden op enthousiaste wijze door verschillende professionals en ervaringsdeskundigen belicht," aldus Frank van der Helm, arbeidsconsulent bij Bartiméus. "De deelnemers waren zeer enthousiast over de dag, in de evaluatie komen opmerkingen als: 'een mooi afwisselend programma', 'een waardevolle dag', 'goede balans tussen theorie en praktijk'. Daar zijn we uiteraard erg blij mee! Hopelijk draagt deze dag bij aan de participatie van mensen die slechtziend of blind zijn."

Slechtziend of blind

De dag stond in het teken van een visuele beperking in relatie tot arbeid én de rol van de arbeidsdeskundige als ondersteuner van een zieke werknemer. Voor deze bijscholing ontwikkelde Bartiméus een speciaal programma met de volgende thema's:

  • Beperkingen in het zien: meer dan alleen visus en gezichtsveld;
  • Ervaar de Praktijk;
  • Sociale emotionele impact en vermoeidheid bij VIP's;
  • Sociale Werkvoorziening Proson en opleidingscentrum REA College Bartiméus;
  • Aanpassingen op de werkplek: lees- en computerhulpmiddelen;
  • Loopbaanadvies;
  • Specialistische re-integratie, casuïstiek.

Ook interesse?

Wilt u ook een bijscholingsdag bijwonen? Op donderdag 13 april 2017 organiseren we opnieuw een bijscholing voor arbeidsdeskundigen. Houd onze website in de gaten (Agenda) of neem contact op met Madelein Top via sterkinwerk@bartimeus.nl.