menu Sluit het hoofdmenu

Woningbouw bij Bartiméus in Doorn

geplaatst op de locatie met het oude Ruimzichtkantoor op het landgoed vanuit de lucht gezien

Voor woningbouw op een stuk grond van Bartiméus in Doorn is een onderzoek gestart naar de woonwensen. Op de plek van een leegstaand kantoor komen mogelijk appartementen voor de sociale huur en verkoop en huur in de vrije sector. In het project wordt samengewerkt met woningcorporatie Heuvelrug Wonen.

De ruim opgezette groene locatie is al bijna 50 jaar in gebruik voor de specialistische behandeling en begeleiding van mensen met een visuele beperking en bijkomende problematiek.  

Op het terrein is ook een historische theetuin, een school voor speciaal onderwijs en reguliere kinderopvang gehuisvest. Een fijne en veilige school- en woonomgeving blijft het uitgangspunt.  

Het woningbouwplan 'Ruimzicht' biedt ook medewerkers en familie van cliënten gelegenheid om te wonen op deze prachtige plek.     

Op deze unieke locatie in het prachtige Doorn staan natuur, zorg en duurzaamheid centraal

Nieuw Ruimzicht 

De beoogde bouwlocatie ligt op de plek waar het verouderde kantoorgebouw ‘Nieuw Ruimzicht’ nu al meer dan drie jaar leeg staat.  Het is gelegen nabij de ingang van het terrein aan de Driebergsestraatweg, het historische landgoed Hydepark

Een architect krijgt opdracht voor het maken van een ontwerp dat past bij de woonvraag die we nu inventariseren.  

entree van de woonlocatie van Bartiméus aan de Driebergsestraatweg

Op de foto: entree van de woonlocatie van Bartiméus aan de Driebergsestraatweg met stijlelementen van het historische landgoed. Deze woning valt buiten het plan. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen van het kabinet is het terrein - hopelijk tijdelijk - alleen toegankelijk voor medewerkers, leveranciers en naasten van bewoners. De hoofdingang en de receptie zijn aan de Oude Arnhemse Bovenweg 3 

Wie geïnteresseerd en betrokken is kan op de website www.woneninruimzicht aangeven wat de (woon) wensen zijn. Op basis hiervan gaat de architect aan de slag met een ontwerp.  

Wilt u op de hoogte blijven? Ga naar www.woneninruimzicht.nl/