menu Sluit het hoofdmenu

Wmo-ondersteuning voor mensen met oogaandoening

geplaatst op Wmo 2015

Eigen regie wordt steeds belangrijker in de zorg. Dat lukt niet iedereen zomaar in één keer. Bovendien is het vaak lastig door de bomen het bos te zien. Daarom bieden vrijwilligers van de Oogvereniging Wmo-ondersteuning aan mensen met een oogaandoening.

Wie zorg en ondersteuning nodig heeft klopt tegenwoordig aan bij de eigen gemeente. In gemeenten werken ambtenaren die op basis van onderzoeken en gesprekken moeten inschatten welke zorg u nodig hebt. Ambtenaren weten echter lang niet altijd wat het betekent om te leven met een oogaandoening. Mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben zullen daarom zelf assertief moeten zijn en goed moeten uitleggen wat ze nodig hebben.

Vragen stellen, overleggen en een goede voorbereiding voor het gesprek met de gemeente zijn erg belangrijk. De Wmo-ondersteuners van de Oogvereniging kunnen u hierbij helpen.

Hoe werkt de Wmo-ondersteuning?

Wilt u gebruik maken van de Wmo-ondersteuning, dan kunt u contact opnemen met de Ooglijn telefonisch via 030 - 294 54 44 of  per e-mail ooglijn@oogvereniging.nl. De Ooglijnmedewerker bespreekt met u wat uw vragen zijn en wat u van de ondersteuning verwacht. De Ooglijn brengt u vervolgens in contact met een Wmo-ondersteuner. Meestal komt de Wmo-ondersteuner bij u thuis. Soms kan de Wmo-ondersteuning per telefoon of e-mail worden gegeven.

De Wmo-ondersteuning wordt mogelijk gemaakt door de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt en Stichting Novum.