menu Sluit het hoofdmenu

Werkpad vindt in Timing de partner voor bemiddeling naar werk

geplaatst op Werkplek

Mensen met een (visuele) beperking willen graag participeren in de samenleving. Gewoon doen wat de rest van de maatschappij ook doet: zelf de kost verdienen, sociale contacten opdoen, meedraaien, kortom betekenis hebben. Het belang hiervan is lang onderschat. Bedrijven staan er gelukkig steeds meer voor open om talenten van mensen met een beperking in te zetten. Werkpad en intermediair Timing werken samen om meer mensen aan het werk te krijgen! Een veelbelovende samenwerking.

Diane Massaar van Werkpad/BartiméusDiane Massaar, teamleider bij Werkpad/Bartiméus: "Dankzij een betrokken intermediair zoals Timing weten werkzoekenden met een (visuele) beperking en bedrijven elkaar beter te vinden. Sinds 2015 is de basis gelegd voor een veelbelovende samenwerking tussen Werkpad en Timing, waar dit jaar invulling aan wordt gegeven. Mensen die slechtziend of blind zijn, zijn verbaal ingesteld, maar hebben soms meer moeite met zich goed te presenteren. Ze lopen - ervaren wij - regelmatig tegen problemen aan bij het vinden van werk. Via Werkpad zoeken we naar een modus om ze daarbij professioneel te ondersteunen.

In Timing hebben we een goede samenwerkingspartner gevonden. Timing beschikt over een goed en uitgebreid werkgeversnetwerk, wat onze kandidaten perspectief biedt. De kracht van Timing is ook dat ze lokaal erg actief zijn, een pluspunt voor Werkpad. Ik weet met welke partners Timing werkt en daar zitten veel bedrijven bij waarvoor een duurzaam personeelsbestand erg belangrijk is. KPN is daar een prachtig voorbeeld van. Persoonlijk ervaar ik een goede klik met Timing, de professinals werken vanuit de juiste overtuiging, passie en visie en willen graag het verschil maken voor medewerkers met een visuele beperking. We streven samen hetzelfde doel na!

Wanneer de eerste plaatsingen volgen, verwacht ik dat steeds meer bedrijven de voordelen gaan zien van werken met medewerkers met een (visuele) beperking. Waar er nu vaak nog wat bedenkingen zijn, zullen werkgevers gaan merken dat ze er juist veel voor terugkrijgen. Het vinden van een baan kost mensen met een arbeidsbeperking vaak veel moeite, dit maakt hen loyale en trouwe medewerkers. We zien de sfeer binnen teams verbeteren, de werksfeer wordt socialer en medewerkers zorgen daardoor beter voor elkaar. Deze positieve houding levert onderaan de streep uiteindelijk ook meer op voor de werkgever, denk bijvoorbeeld aan een lager ziekteverzuim. Het inrichten van een werkplek voor een medewerker met een visuele beperking laat bedrijven daarnaast opnieuw kijken naar processen. Het laat je anders denken en tot nieuwe inzichten komen. Er zijn zo veel voordelen te noemen! Ik raad bedrijven aan medewerkers met een arbeidsbeperking een kans te geven en deze voordelen te ervaren. Ze willen net als iedereen gewoon meedoen!”

De rol van Werkpad

Werkpad is een expertise-organisatie op het gebied van arbeid voor werkzoekenden met een zintuiglijke en/of communicatieve beperking. Dit betekent dat de organisatie deze mensen ondersteunt in hun zoektocht naar een passende en duurzame baan. Binnen Werkpad bundelen Bartiméus en Kentalis hun krachten met jarenlange ervaring. Bartiméus richt zich al 100 jaar op mensen met een visuele beperking (van jong tot oud) en heeft onder andere een eigen werkplaats waar slechtziende en blinde mensen op verschillende niveaus diverse technische werkzaamheden uitvoeren. Kentalis ondersteunt mensen met een beperking in horen of communiceren.

Meer weten over onze manier van begeleiden naar een (nieuwe) baan? Kijk op deze website en/of kijk op de website van Werkpad.

Bron: nieuwsbericht is afkomstig uit het Jaarverslag van Timing (pagina 20/21).