menu Sluit het hoofdmenu

Weer lekker bezig zijn!

geplaatst op Opnames van Harry bij Werkplaats Boschwijk

Onze dagbestedingslocatie Werkplaats Boschwijk stond eind vorige week centraal in een video van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Cliënten Harry en Lotte en hun begeleider Pieter vertellen in het filmpje hoe fijn het is dat de dagbesteding weer voor iedereen open is.

 

 

In de film ziet u hoe Harry en Lotte ervan genieten om weer te werken bij de autopoets en de bakkerij. Harry is een externe cliënt en mag daardoor al langer naar de werkplaats. Lotte woont bij ons en kan sinds 19 april haar hart weer ophalen bij de dagbesteding. Beiden zijn blij dat iedereen weer terug is op Boschwijk.

Ik was blij dat we weer naar Boschwijk konden en weer lekker bezig kunnen zijn.

Harry heeft 13 weken niet gewerkt en was in die tijd veel bij zijn moeder: ‘Dat vond ik op het laatst ook niets meer, want je hebt niks te doen’. Weer terug bij de autopoets op Boschwijk was dat beter. En sinds dagbesteding op 19 april weer voor iedereen openging, is het voor Harry nog fijner. 

Vanaf die dag gaat Lotte ook weer naar Boschwijk. Zij was er een halfjaar niet geweest en was blij om de andere cliënten en de begeleiders weer te zien: ‘Ik heb gewoon de mensen gemist’ zegt ze hierover aan het eind van het filmpje.

Begeleider Pieter Swager vertelt: ‘Na de rollercoaster van afgelopen jaar, is het heel fijn dat we weer langzaam terugkomen in het normale ritme’.

Besmettingen afgenomen

De film over Boschwijk is onderdeel van een serie filmpjes waarin het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de positieve gevolgen van het vaccineren laat zien. Bij Bartiméus zien we dat het aantal besmettingen onder bewoners is afgenomen sinds de bewoners die dat willen zijn gevaccineerd. 

Minister Hugo de Jonge en VWS hebben de video op vrijdag 14 mei gepubliceerd op hun sociale mediakanalen.