menu Sluit het hoofdmenu

Week van het Geld - gastlessen op vso

geplaatst op  Gastlessen Week van het Geld bij Bartiméus

Op donderdag 15 maart jl. heeft de Stichting CAV, een organisatie voor bewindvoering, een bezoek gebracht aan het Bartiméus vso in Zeist. Tijdens de lessen economie hebben drie medewerkers gastlessen gegeven aan onze leerlingen over het belang van budgetteren, waardoor je later minder kans hebt om in financiële problemen te komen.

Het was een hele geslaagde dag, waarbij de medewerkers blij verrast waren met de kennis die de leerlingen al hebben over het afstemmen van je uitgaven op je inkomsten.

Hierbij enkele opmerkingen die Erwin Bel, directeur van het CAV, schreef over deze lessen: 'De leerlingen van Bartiméus bleken in de lessen van Stichting CAV zich heel bewust te zijn van de waarde van geld. De leerlingen sparen gedisciplineerd en geven niet veel uit, stellen prioriteiten waar ze hun geld aan besteden en maken geen schulden.'

Wel zagen de bewindvoerders dat de leerlingen zich zorgen maakten of ze later wel een betaalde baan kunnen vinden. 

De leerlingen hoeven weinig te leren over geld. Dat komt - volgens CAV - met deze gedisciplineerde en verstandige leerlingen wel goed. De werkgevers daarentegen  kunnen nog wel wat leren, en wel over de goede kwaliteiten van de leerlingen van Bartiméus.

Madelon Veenemans, docent economie.