menu Sluit het hoofdmenu

Visueel beperkte Paralympics kunnen medaille nu ook hóren

geplaatst op Medailles kunnen horen

Dit jaar werd tijdens de Paralympische Spelen een bijzondere prijs geïntroduceerd; rammelende medailles, zodat visueel beperkten nu ook weten hoe hun overwinning klínkt. Ook staan de woorden ‘Rio 2016 Paralympische Spelen’ in braille op alle medailles.

Hoorbare medailes ParalympicsSchudden met die medailles

De drie soorten medailles bevatten elk een ander aantal balletjes, zodat je het onderscheid hoort wanneer je de medailles heen en weer schudt: goud klinkt het hardst, brons het minst hard. De gehorige medailles zijn bedoeld om de Paralympische Spelen in de toekomst nog toegankelijker te maken voor atleten met visuele beperkingen.

Nog meer

Victor Hugo Berbert, die zicht hield op het implementeren van de nieuwe medailles, zegt te hopen dat dit in de toekomst wordt aangehouden. “We hopen dat nog meer van dit soort elementen aan de Spelen worden toegevoegd voor de atleten.”

Tweedehandsprijsje De medailles werden dit jaar daarnaast zo duurzaam mogelijk gemaakt; ze bestaan voor een groot deel uit gerecyclede materialen. In het volgende filmpje van International Business Times is te zien hoe ze worden gemaakt, maar vooral: hoe ze klinken.