menu Sluit het hoofdmenu

Vision: iedereen heeft recht op onderzoek en behandeling

geplaatst op Prinses Margriet bezoekt stand van Bartimeus, Visio en Robert Coppes Stichting

Prinses Margriet heeft maandag het congres Vision 2017 in Den Haag geopend. Tot donderdagmiddag delen bijna 1000 wetenschappers en zorgprofessionals uit de hele wereld hier hun kennis. Vision is het grootste internationale congres over onderzoek en revalidatie voor mensen met een visuele beperking.

Wereldwijd heeft iedereen recht op onderzoek en behandeling van slechtziendheid. Dat is het thema van het Visioncongres, dat dit jaar in Nederland wordt gehouden. Bestuursvoorzitter Jopie Nooren van Bartiméus verwelkomde de deelnemers namens hoofdsponsors Bartiméus, Koninklijke Visio en de Robert Coppes Stichting.

Nooren benadrukte de unieke infrastructuur in Nederland voor onderzoek en behandeling van mensen die blind of slechtziend zijn. De innovatie voor mensen met een visuele beperking, wordt door alle organisaties en wetenschappelijke instituten in Nederland ondersteund en gestimuleerd.

De Nederlandse en buitenlandse experts in Den Haag geven deze week inzicht in de stand van zaken: de nieuwste ontwikkelingen, onderzoeksresultaten en best practices. 

Lees meer over de onderwerpen op Vision 2017