menu Sluit het hoofdmenu

Vision 2017 in World Forum Den Haag

geplaatst op Logo Vision 2017

Van zondag 25 t/m donderdag 29 juni wordt in Den Haag Vision 2017 gehouden. De 12e editie van deze internationale conferentie over slechtziendheid, revalidatie en wetenschappelijk onderzoek heeft dit jaar als thema 'Low vision rehabilitation, a global right'. Bartiméus draagt zorg voor enkele inhoudelijke bijdragen aan de conferentie.

De International Society for Low Vision Research en Rehabilitation (ISLRR) heeft Nederland gekozen als bestemming voor Vision 2017. De ISLRR stelt dat Nederland één van de toonaangevende landen is op het gebied van multidisciplinaire revalidatiestructuren en optometrische low vision services met een grote landelijke spreiding in oogheelkundige klinieken en revalidatiecentra. Mede doordat de revalidatie is opgenomen in de Zorgverzekeringswet maakt dit de revalidatie in Nederland heel toegankelijk.

Vision 2017 verwacht meer dan 700 deelnemers uit diverse landen over de wereld waaronder wetenschappers, onderzoekers en revalidatieprofessionals met low vision als specialisatie.

Kennis delen

Jan Jaap Slobbe, Kenniscoördinator Bartiméus: “De conferentie is een mooi podium om internationaal onze ontwikkelde kennis te delen. Daarnaast is het een geweldige gelegenheid om nieuwe contacten op te doen om in samenwerking verder te werken aan vernieuwing van kennis en producten in zorg, onderwijs en revalidatie aan mensen met een visuele beperking. Als expertise-organisatie willen we graag een bijdrage leveren aan een goed leven voor mensen die slechtziend of blind zijn.”

Bartiméus is - samen met enkele andere specialistische zorgorganisaties - vertegenwoordigd in het organisatiecomité.

Meer informatie over de conferentie kunt u vinden op de website vision2017.org.