menu Sluit het hoofdmenu

Vincent Bijlo leest voor; Nationale voorleesweek en start leesbevorderingsproject

geplaatst op Vincent Bijlo leest voor

In het licht van de Nationale Voorleesweek kwam Vincent Bijlo de SO-leerlingen van Bartiméus tijdens een gezellige ontbijtsessie voorlezen. Hij gaf daarmee meteen het officiële startsein aan een bijzonder leesbevorderingsproject ‘Ik laat zien dat ik lees’.

Met een speciale app kunnen leerlingen een e-book lezen in de vorm die het beste bij hen past. Om onze leerlingen te stimuleren in het lezen, hen te verleiden om lezen ook ‘leuk’ te gaan vinden, is dit leesbevorderingstraject gestart.
Door middel van de ‘Marvin app’ kunnen gebruikers een e-book lezen in de vorm die het beste bij hen past. Niet alleen kan het lettertype en de lettergrootte worden aangepast, maar ook letterkleur en achtergrond kleuren.

Bartiméus heeft de app onderzocht en getest en zo ontdekt dat deze goed bruikbaar is juist bij slechtziende leerlingen. Er is een digitale e-bibiotheek aangeschaft van ruim 100 boeken. Deze boeken zijn geschikt voor alle leeftijden, van beginnend lezer tot jong volwassen tiener.

De Vereniging Bartiméus Sonneheerdt en het Fonds XL maken dit project financieel mogelijk.

Het project loopt tot november 2016. Daarna evalueert Bartiméus Onderwijs de resultaten en beslist in welke richting dit project een vervolg kan krijgen.