menu Sluit het hoofdmenu

Vier kerst met Bartiméus online

geplaatst op Kerstbal en muzieknoot

In de komende periode rondom kerst hoef je je niet te vervelen. Duik de keuken in met de nieuwste video's met audiodescriptie, zodat ook jij deze kerst een heerlijke kalkoen kunt serveren. Of leun achterover in je foute kersttrui en luister naar podcasts met onder andere prachtige kerstverhalen en natuurlijk de Top 2000. Via Spotify delen we graag een lijst met de bekendste, mooiste, maar ook de meest foute kersthits. Hiermee kom je in ieder geval in opperste kerststemming. Ben je er klaar voor?

Bartiméus viert kerst

Wat is jouw favoriete kersthit? Ga je voor 'De Herdertjes' van Herman Boon of juist voor een bekende? Onze volgers op Facebook hebben van alles ingestuurd. Hierdoor kunnen we een heel gevarieerde lijst met je delen met gegarandeerd luisterplezier! Kom in de kerststemming met de Bartiméus viert kerst lijst op Spotify!

Scribit.tv

Op Scribit.tv vind je kerstvideo's met audiodescriptie. Grappige, verrassende en ontroerende video’s waarmee je helemaal in kerststemming komt. De audiodescriptie beschrijft tijdens stiltes van de video de scènes die mensen die slechtziend of blind zijn niet kunnen zien. 

Droom bijvoorbeeld even weg bij de heerlijk ontroerende animatie ‘Hey deer’, krijg samen de slappe lach bij de rare kerstcapriolen van honden en katten of kijk met de allerkleinsten naar Nijntje en de kerstbomen.

Nog een aantal kijktips:

Nog niet bekend met Scribit?

Op Scribit.tv vind je ruim 3.000 YouTube video's met audiodescriptie - en er komen er steeds meer bij. Lees verder over Scribit en hoe je de gratis apps kunt downloaden. 

Podcasts

Kapeldiensten Bartiméus 

Onze eigen kapeldiensten mogen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Voorgangsters Annemieke, Hanneke en Wija nemen je op een toegankelijke manier mee in een Bijbelverhaal. Kees van Mechelen zorgt voor de begeleiding op de piano en voor de opnametechniek. Luister mee naar de mooie verhalen via Radio 509.

Kerstverhalen

Wat zou kerst zijn zonder mooie kerstverhalen? Van die verhalen die je luistert, terwijl je voor de openhaard aan een warme chocomel nipt. Van klassiek tot modern, geïllustreerd met prachtige muziek. Tot kerst hoor je in deze podcast van Radio 4 prachtige muziek en verhalen, voorgelezen door Lex Bohlmeijer, Niels Heithuis, Wilfred Kemp en Margriet Vroomans. Je vindt deze podcasts op de website van NPO Radio 4 of via Spotify

Wetenschap voor kleine en grote denkers

Wetenschapje is een Belgische podcast van over wetenschap voor grote en kleine denkers vanaf 8 jaar. Elke aflevering gaan ze op zoek naar het antwoord op één welbepaalde vraag. Die zoektocht doen ze natuurlijk niet alleen. Ze laten zich bijstaan door een wetenschapper die de denkers meeneemt in de wereld vol kleine weetjes en grote feiten. Zo komen we veel te weten over van alles of van alles over veel! Start je zoektocht in het Geluidshuis!

Luisterruit

Ook als je niet in de trein zit, is deze podcast het luisteren waard. Interessante verhalen met een goede sound. De verhalen beslaan een breed scala van onderwerpen en hebben op één of andere manier steeds een link met de trein. Maak een ritje met de trein vanuit huis via deze website of via Spotify

Voor de fans van John Lennon

Wat als John Lennon nu nog zou leven? Zou de wereld dan verrijkt zijn met nog meer prachtige songs zoals Imagine? Of zou zijn goddelijke status zijn vervlogen? We zullen het nooit weten. Op 8 december van dit jaar was het 40 jaar geleden dat John Lennon is vermoord. Hoe waren zijn laatste dagen? Goed opgezette podcast met originele muziek. Duik mee in het verhaal van John Lennon.

Top 2000 a gogo

Sinds 2000 is het een traditie: de Top 2000 tussen kerst en oud-en-nieuw. Wist je dat er achter de hits geweldige verhalen schuilgaan? In deze podcast hoor je ook veel muziekfragmenten, zodat je helemaal in de sfeer van de Top 2000 komt! En het mooie is dat je voor de podcast niet tot eerste kerstdag hoeft te wachten! Luister mee met Leo Blokhuis.

Een nijlpaard kon lachen 

Kennen jullie de quiz Waku Waku nog? Als je 35+ bent vast wel. Maar wist je dat er achter de schermen van alles gebeurde wat het daglicht niet verdragen kon? Pas op, het wordt steeds absurder en lachwekkender! Ga mee op zoek naar het verhaal.

Kerstconcert Nationaal Kinderkoor en Nationaal Jongenskoor

Geniet van het concert van het Nationaal Jeugdkoor en het Nationaal Jongenskoor. Van 24 december 2020 19.00 uur tot en met 1 januari 2021 is het concert te beluisteren. De leden van deze koren hebben zelf het initiatief genomen om dit concert te geven, om iets moois te doen in deze moeilijke tijd.