menu Sluit het hoofdmenu

Versoepeling bezoekregeling Henriëtte van Heemstra Huis

geplaatst op Lachende oudere mevrouw met een witte draad wol in haar handen.

Goed nieuws! De richtlijnen van het RIVM rondom bezoekregelingen zijn versoepeld. Dat betekent dat we voorzichtig ook weer bezoekers in ons verpleeghuis in Ermelo, het Henriëtte van Heemstra Huis, kunnen toelaten. Onze bewoners en hun naasten kijken hier al lange tijd naar uit.

Eén vaste bezoeker

Elke bewoner kan eens per week één vaste bezoeker ontvangen in het eigen appartement. Dit kan alleen op afspraak. Natuurlijk kan het bezoek alleen plaatsvinden als de bewoner en bezoeker allebei geen corona-gerelateerde klachten hebben.

Elkaar aanraken en knuffelen kan helaas nog niet, want het afstand houden geldt nog steeds.

De overige bezoekregels in het kort

  • De bezoeker maakt van tevoren telefonisch een afspraak;
  • Bij aankomst informeren wij naar coronaklachten. Het bezoek kan doorgaan als er geen klachten zijn en de bezoeker niet recent COVID 19 heeft gehad;
  • De bezoeker desinfecteert bij aankomst de handen. Er is daarvoor handgel beschikbaar. Eventueel ontvangt de bezoeker een mondkapje;
  • Buiten wandelen kan op een rustige plek met onderlinge afstand. Bij rolstoelafhankelijke bewoners kan het bezoek de rolstoel wel duwen;
  • Samen consumpties nuttigen kan helaas nog niet. Bezoekers mogen wel verpakte lekkernijen meenemen om later op te eten;
  • Huisdieren zijn helaas nog niet welkom;
  • Het is nog niet mogelijk om samen met het bezoek gebruik te maken van de gezamenlijke ruimtes en contact te hebben met andere bewoners.

Maatwerk

Voor sommige van onze bewoners is het afstand houden lastig. Voor de veiligheid van de bewoner en de bezoeker kunnen er dan beschermende middelen gebruikt worden. Denk daarbij aan mondkapjes. Hierover maken wij van tevoren afspraken met de bewoner en zijn of haar contactpersoon. 

Lichtpunt

Het kunnen ontvangen van bezoekers is voor ons, onze bewoners en hun naasten een lichtpunt. Natuurlijk is alles nog niet zoals het was, maar het is al heel fijn om elkaar in weer in levenden lijve te kunnen ontmoeten.

In onze Bartiméus-nieuwsbrief leest u binnenkort de ervaringsverhalen over de eerste bezoeken. Wilt u dit niet missen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief!

Meer weten

Neemt u voor vragen of informatie over onze dienstverlening contact op met onze adviseurs via het algemene informatienummer 088 - 88 99 888. Zij zijn bereikbaar van 08.30 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur.

Ook kunt u ons vragenformulier gebruiken.