menu Sluit het hoofdmenu

Verslag bezoek TWEETAKT, B2, H2.

geplaatst op  Leerlingen Bartiméus bezoeken kunstenfestival Tweetakt

Donderdag 6 april brachten de leerlingen van de ‘B2’ (VMBO-TL) en de ‘H2’ (Havo) onder begeleiding van drie leerkrachten op initiatief van dramadocente Elke Steenstra een bezoek aan ‘Tweetakt’, het jaarlijkse kunstenfestival in Utrecht.

Thijs, Thomas, Senne, Chimene, Bo, Renée, Lianne, Swen en Kevin zagen na een soepele heenreis op de Neude eerst een voorstelling getiteld ‘Dit is geen theater’.Erg leuk, dynamisch en bovendien goed te volgen voor mensen met een visuele beperking. Omdat we op de voorste rij zaten werden we zo nu en dan betrokken in het spel (toch theater?). Ik maak van de gelegenheid gebruik om onze leerlingen nogmaals een pluim te geven voor hun gedrag, het was om door een ringetje te halen, met respect voor de acteurs/voorstelling. Dat kunnen we in volle oprechtheid helaas niet over alle leerlingen van de andere bezoekende scholen zeggen... Dit gold voor de hele dag, ook op de momenten dat er wat meer vrijheid was en we de binnenstad Utrecht bezochten waarbij enkele historische plekken werden belicht.

Back tot back

Na het nuttigen van de lunch (heerlijk, die italiaanse bollen) en een consumptie was daar het hoogtepunt van de dag: het opnemen van een paar korte filmpjes van 12 seconden waarbij de jongens en meiden geregisseerd werden om hun, met Elke Steenstra bedachte idee, zo goed mogelijk uit te werken voor het project ‘Back to Back’. Het gaat wat ver om het hele concept hier uit de doeken te doen.

Een impressie van deze dag is te vinden op de site van tweetakt.nl. Ook nu weer een heel prettige, saamhorige sfeer die maakte dat de begeleiding ook echt genoot van deze dag.
De weg terug naar school kende een klein hobbeltje: we zaten in de verkeerde bus. Kwestie van even overstappen. Twee leerlingen reisden op eigen gelegenheid vanuit Utrecht direct naar huis.

Uit de reacties van beide groepen na het bezoek blijkt dat zij ook een leuke - en hopelijk - leerzame dag hadden.

Heiko de Jonge