menu Sluit het hoofdmenu

Vernieuwde Zorgboerderij Langbroek feestelijk heropend

geplaatst op Bartiméus Zorgboerderij Langbroek

Vrijdagmiddag 23 september jl. is de vernieuwde Bartiméus Zorgboerderij Langbroek aan de Cotherweg feestelijk heropend. Werken op deze boerderij zorgt voor structuur en uitdaging van cliënten met een visuele en een verstandelijke beperking en draagt bij aan verdere ontwikkeling. Ook de sociale contacten met andere cliënten, begeleiders, vrijwilligers en bezoekers zijn daarbij waardevol. De boerderij is feestelijk geopend.

Ontplooiing

De zorgboerderij is een bijzondere dagbestedingsplek, waar cliënten van Bartiméus vol inzet en plezier hun werkzaamheden verrichten. Om hen en de dieren nog beter te faciliteren is de boerderij verbouwd met steun van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. De stallen, kas met boerderijwinkel en de kippenschuur zijn vernieuwd net als het moestuingedeelte. Alles is qua toegankelijkheid zo uitgevoerd en aangelegd dat mensen met een visuele beperking er veilig kunnen werken.

Opening

Op de voorlader van de traktor lag een feestrozet waarmee de deur van de nieuwe winkel symbolisch door een medewerker officieel werd geopend. Na de openingshandeling gaven Jan Burger, wethouder Wijk bij Duurstede en Gert Sijl teamleider van de zorgboerderij een korte speech. De wethouder gaf aan dat ze als gemeente zorg op maat willen leveren en dat de zorgboerderij van Bartiméus hier een prachtig voorbeeld van is. Het draagt bij aan de participatie van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Gert Sijl benadrukte de bijzonderheden van de boerderij waaronder de aanleg van de gebouwen en de oriëntatiepunten voor de cliënten/medewerkers. Bekijk het filmpje onderaan deze pagina.

Kom langs

De producten van de boerderij zijn te koop. Bezoekers zijn zeer welkom op de boerderij voor onder andere groenten, eieren, zelfgemaakte jam, kruidenolie en eigen vlees van onze koeien en varkens.

Voor meer informatie kijk op de website van bartimeuszorgboerderij en/of Facebook. Openingstijden van maandag t/m vrijdag van 9:30 - 15:30 uur.

Een bezoekje is beslist de moeite waard!

Nieuwe moestuin van Bartiméus Boerderij Langbroek Bezoekadres

Cotherweg 59
3947 MR Langbroek
Telefoon 0343 - 416 948

Feestelijke (her)opening Zorgboerderij Langbroek

Vernieuwde Bartiméus Zorgboerderij Langbroek feestelijk heropend