menu Sluit het hoofdmenu

Vanavond op TV: Blind Naar De Top (slot)

geplaatst op Blind Naar De Top RTL5

Blind Naar De Top is het avontuurlijke realityprogramma waarin zes jonge mensen, die blind of zeer slechtziend zijn, onder leiding van Lieke van Lexmond en Dennis Weening de Kilimanjaro gaan beklimmen. Het beklimmen van de Kilimanjaro is een enormeuitdaging. Maar is die 5895 meter hoge top ook bereikbaar als je helemaal niets kunt zien?

Daniel, Patrick, Sulaima, Marinda, Petra en Ramona doen samen met de twee presentatoren en professioneel bergbeklimmer Wilco van Rooijen een poging om in een zesdaagse klimtocht de top van de Kilimanjaro te bereiken. Lieke en Dennis worden tijdens de trip geblinddoekt voor de ultieme solidariteit.

Bartiméus Sonneheerdt

Blind naar De Top wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. Zij werft al 100 jaar fondsen voor innovatieve projecten om mensen die blind of slechtziend zijn, jong en oud, zo volwaardig mogelijk mee te laten draaien in de maatschappij. Projecten die de zelfredzaamheid en participatie verbeteren en zorgen voor meer onderlinge verbinding tussen ziende en niet-ziende mensen. Met het programma Blind Naar De Top wil Bartiméus Sonneheerdt in dit jubileumjaar op spectaculaire wijze laten zien dat een visuele beperking geen bezwaar hoeft te zijn om grote dromen na te jagen en grote uitdagingen aan te gaan.

Blind Naar De Top
25 november, 21:30 uur, RTL5