menu Sluit het hoofdmenu

Training 'Visuele beperking' voor thuiszorgmedewerkers provincie Drenthe

geplaatst op Afbeelding: lunchen in het donker

Eén ervaring zegt meer dan 1000 woorden! De training met als thema 'Visuele beperking' voor thuiszorgmedewerkers is speciaal bedoeld voor medewerkers van de verschillende thuiszorgorganisaties in de provincie Drenthe. Bent u geïnteresseerd in hoe u uw cliënten met een visuele beperking in uw werk zo goed mogelijk kunt ondersteunen? Meld u aan en kom ook!

De training start met een informatief deel over het hebben van een visuele beperking, maar vooral ook wat dit voor uw werk in de thuiszorg betekent. Dit gaat niet alleen over de visusproblemen die veel ouderen hebben, maar ook wat er mis kan gaan in de visuele verwerking bij ouderen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), zoals bij dementie of een CVA.

Lunchen in het donker

Vervolgens staat er een heerlijke lunch voor u klaar... in het donker! Dit doen we zodat u zelf even kunt ervaren hoe het is om met minder of geen zicht te moeten 'kijken'. Na afloop van de lunch gaan we (ziend) in gesprek met een ervaringsdeskundige met een visuele beperking, die dagelijks letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aanloopt die u maar heel even heeft ervaren. Daarbij worden ook omgangs- en omgevingsadviezen besproken voor het dagelijkse werk in de thuiszorg.

Locatie en tijd

  • 20 april Zalencentrum “De Vredehorst”, Zuidwoldigerweg 30, 7908 AD Hoogeveen
  • 29 mei, MFA Schakelveld, Witterhoofdweg 1, 9405 HX Assen
  • 16 juni, Wijkcentrum de Cluft, Statenweg 109, 7824 CW Emmen

Inloop vanaf 11.15 uur. Start training 11.30 uur. Afsluiting 14.00 uur.

Aanmelden

De training is kosteloos! Voor de lunch wordt een bijdrage gevraagd van 5 euro per persoon. Aanmelden is nodig en kan per e-mail via teamnoord@bartimeus.nl of mobiel via 06 - 537 229 93 (Wendy Potze, Bartiméus medewerker). De sluitingsdatum voor aanmelding is 2 weken voor de trainingsdag.
Ook voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met Wendy.